Gondok az edzőteremben, avagy a hólyaghurut mindenhol utolérhet

nlc | 2024. Október 03.
Anna nem először találkozott a hólyaghuruttal, de ismét hibát követett el, aminek meg is lett a következménye.

A kisgyerekes anyuka, Anna végre ismét erőt érzett magában, hogy lejárjon a konditerembe és formába hozza magát. Már korábban is hajlamos volt húgyúti fertőzésre, ezért mindig figyelt arra, hogy az edzés után azonnal tusoljon és száraz alsóneműt húzzon. A legutóbbi alkalommal azonban rohannia kellett a gyermekéért. Meg is lett a baj, estére előjött ismét az égő, szúró, csípő érzés és az alhasi fájdalom. Felfázott.

„Nagyon boldog voltam, hogy Noelnek elkezdődött a bölcsi, ahol remekül érzi magát, így én is tudtam időt szakítani magamra. Mivel a terhesség alatt feljött egy kis felesleg, gondoltam, elmegyek edzőterembe, hogy végre formába hozzam magam. Jó volt ismét a teremben, sok ismerőssel találkoztam. Annyira elbeszélgettük az időt, hogy edzés után nem volt időm levenni az izzadt ruhámat és átcserélni az alsóneműmet, mert mennem kellett a kisfiamért. Kilépve a teremből, a kocsiig is éreztem, hogy fázom, de nagyon siettem, és nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán kisvártatva, otthon furcsán kezdtem magam érezni, és rám jött a pisilési inger. Fájt, szúrt, csípett a pisi, és tudtam, a felelőtlenségemnek itt a következménye, hólyaghurutom van. Mindig figyelek arra, hogy edzés, szauna vagy úszás után szárazra cseréljem a ruhám, mindig alaposan megtörölközöm, de most nagyon elpletykáltam az időt. Gyorsan készítettem magamnak gyógyteát medveszőlőből és csalánból, és elkezdtem tudatosan több folyadékot inni, hogy átmossa a hólyagom, és a bacik távozzanak. Szerencsére így is lett. Ha ez nem jött volna be, akkor biztos kérek antibiotikumot az orvosomtól, mert nem bírom ezt a kellemetlen fájdalmat” – mondta Anna.

(Fotó: Getty Images)

Figyelni kell a kockázati tényezőkre, ha meg akarjuk úszni a hólyaghurutot!

A húgyúti fertőzést közvetett módon kiválthatja az intenzív szexuális élet azáltal, hogy a hüvely baktériumflórája megváltozik, az antibiotikum-kezelések pedig közvetlenül, a rezisztencia miatt, továbbá hajlamosíthat rá a vitaminszegény táplálkozás, mely az immunrendszerünkre is hatással van, illetve a változókorban a hormonháztartás változása vagy akár a stressz is.

Előzzük meg a kellemetlen hólyaghurutot!

Exit mobile version