Beszólt a Nike-nak az ifjabb Donald Trump

nlc | 2019. Július 05.
Donald Trump Jr. a Twitteren üzent a sportmárkának.

Ahogy azt már megírtuk, a Nike az amerikai függetlenség napja alkalmából készült kiadni egy ünnepi Air Max modellt, melyet a Betsy Ross-zászló, vagyis a 13 csillaggal díszített, első amerikai zászló szerepelt. Ez azonban egy igen ellentmondásos jelentésű szimbólum az Egyesült Államokban, melyet ráadásul szélsőséges nacionalista csoportok is használnak.

Nike Betsy Ross Flag

A lábbeli ellen szót emelt az egykori NFL-sztár, Colin Kaepernick, aki azt kifogásolta, hogy a szimbólum a rabszolgatartás korát idézi, ezáltal pedig sértő lehet az afroamerikaiakra nézve. A Nike a politikai korrektség jegyében végül visszahívta a cipőt, ezen azonban a konzervatívok akadtak ki. Egy republikánus szenátor, Josh Hawley például úgy fogalmazott, a Nike lépése Amerika-ellenes.

Donald Trump Jr. (Getty Images)

A döntés nyilvános ellenzőihez csatlakozott tegnap az amerikai elnök elsőszülött fia, Donald Trump Jr. is, aki az alábbi posztot tette közzé hivatalos Twitter-oldalán: 

„Ha a Betsy Ross zászló, az amerikai függetlenségi háború zászlaja túlságosan bántó a Nike számára, hogy megemlékezzen július 4-éről, akkor talán ezzel kellene próbálkozniuk. Úgy tűnik, jobban illeszkedik a nézeteikhez” – írta a képhez, melyen egy szovjet sarló-kalapácsos szimbólummal díszített Nike-cipő látható.

A Twitteren azóta jó páran jelezték, hogy ha valóban lehetne kapni ilyen cipőt, ők szívesen megvennék.

via

Exit mobile version