1967, amikor Elvis Presley menyasszonya álruhában járta a boltokat, hogy megtalálja ezt a ruhát

nlc | 2020. Június 04.
Mindenki azt hitte, hogy Elvis Presley menyasszonya maga tervezte a ruháját, ám az igazság az, hogy álruhában járta az üzleteket. De tényleg a legjobb öltözéket választotta az esküvőre?

1967. május 1-én, alig pár perccel tíz óra előtt, Las Vegasban összeházasodott Elvis Presley és 21 éves menyasszonya, Priscilla Beaulieu. A ceremónia nem volt különösebben fényűző, mivel az Aladdin Hotel egyik lakosztályában tartották, ahová 14 vendég volt hivatalos. A szobát gyertyákkal és virágokkal töltötték meg. Priscilla fehér ruháját gyöngyök díszítették, fejét pedig egy strasszokkal borított tiara ékesítette. Elvis szmokingját  az MGM stúdió szabója, Lambert Marks készítette. 

A 32 éves Elvis Presley és a 21 éves menyasszonya. Hat évvel az esküvő után a válás mellett döntöttek (fotó: Getty Images)

Rendhagyó módon az énekes menedzsere még a sajtót is meghívta a fogadásra, hogy mindenki emlékezzen Presley esküvőjére. Bár akkoriban, túlságosan egyszerűnek írták le a menyasszony ruháját, az mégis követte a 60-as évek stílusát. A híradások szerint a ma is csodaszép Priscilla maga tervezte a ruháját, a helyzet az, hogy a fiatal nő Mrs. Hodge álnéven járta az üzletüket és így talált rá a különleges öltözékre. “Elmentem a Neiman Marcusba is. Szőke parókával jártam a legnagyobb szalonokat, hogy nyugodtan nézelődhessek, és senki ne ismerjen fel. A keresgélés a Westwood szalonban ért véget. A ruha fehér volt, hosszú, csipke ujjal és gyöngyökkel. Nem volt extrém, nem volt extravagáns. Egyszerű volt és gyönyörű. Nem volt arra időm, hogy órákat töltsek a próbákkal. Megnéztem, megtetszett és elhoztam”– mondta később egy interjúban Elvis Presley első felesége. A ruha egyébként nagyon megtévesztő, mert bizonyos fotókon olyan volt, mintha Priscilla már legalább 8 hónapos terhes lenne. A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen lányuk kereken kilenc hónappal az esküvő után született.

Elvis Presley

A különös szabású ruha elrejtette a nő vékony alakját. (fotó: GAB Archive/Redferns)

Elvis és Priscilla Presley

Elvis és Priscilla Presley az eksüvő után. (fotó: Getty Images)

Kurt Russel

1979-ben egy tévéfilmben Kurt Russel alakította Elvist, Season Hubley pedig a feleségét. (fotó: Getty Images)

A fogadáson egy hatemeletes, sárgabarack lekvárral töltött, hatalmas tortát szeletelt fel az ifjú pár. Majd pezsgőztek, és a Love Me Tender című slágerre táncoltak. Néhány nappal később egy fogadást tartottak Gracelandben  azoknak, akik nem tudtak  ott lenni Las Vegasban. A nászút után pedig beköltöztek álmaik otthonába.

Utazás a múltba!

Exit mobile version