A nyár slágere a kék szemfesték – Leteszteltük a palettát

Benecz Judit, Megyeri Nikolett, Hercsel Adél | Fotózta: Leéb Ádám | 2020. Június 11.
Ha szereted a szemhangsúlyos sminkeket és egy igazán divatos színre vágysz, a kék szemfestékek között mindenképp nézz szét. A nyári egyik legnépszerűbb sminkszínét mi sem hagytuk ki, tíz népszerű sminkterméket teszteltünk.

Nem csak Diana hercegnő kedvence volt a kék szemsmink, mi is nyugodt szívvel lelkesedhetünk érte, pláne, hogy a sminkek terén az idei év egyik trendszínének számít. Kék is van persze számtalan árnyalat, világos vízkék, kobaltkék, szürkébe hajló, fémes szín és persze a tengert eszünkbe juttató türkiz, érdemes hát körülnézni, próbálgatni őket, hogy megtaláljuk a hozzánk legközelebb álló, legelőnyösebb árnyalatot. Tíz népszerű szemfestéket teszteltünk le a témában, többféle típusút és kiszerelésűt, drogériás kedvenceket és luxus kozmetikumokat egyaránt.

Rimmel Wonder Swipe 2 in 1 Szemhéjtus És Színező

Rimmel Wonder Swipe 2 in 1 Szemhéjtus És Színező

Árnyalat: Glitter Crave Me 007

Első benyomás: Minden szempontból tökéletes, egyből az egyik legnagyobb kedvencem lett és legszívesebben beszerezném minden létező árnyalatban és színben. Amúgy is nagy rajongója vagyok a csillámos szemhéjtusoknak és csillámporoknak, ez a csillámtus pedig minden idők legjobbja. Ha minden szemhéjszínező ilyen lenne, akkor minden rendben lenne, és a sminkelés csak sikerélményt jelentene. Könnyű felvinni, kézre áll a tus, nem kenődik, gyönyörű az árnyalata, és a színe is tökéletesen el van találva, ahogy finoman játszik a lila és a kék között, így nagyon sokaknak szemén jól mutathat és számos szetthez jól mehet.

Leteszteltük: Rimmel Wonder Swipe 2 in 1 Szemhéjtus

Napközbeni tapasztalatok: Napközben egyszer érdemes áthúzni, hogy fönnmaradjon a megfelelő intenzitású árnyalat, de ezt már az élmény miatt is megteszi az ember, annyira tökéletes ez a szemfesték. A kicsit bevállalósabb személyiségűek bátran viselhetik a legunalmasabb irodai hétköznapokon is, de szórakozáshoz is ajánlott, buliban is feltűnést kelthetünk vele. Elegáns pezsgős vacsorához vagy szigorú protokoll rendezvényhez azonban nem biztos, hogy az így elért csábos sellős pillák a legideálisabbak.

L’Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

Leteszteltük: L’Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

Árnyalat: 02 Blue Signature

Első benyomás: Mutatós csomagolást kapott a szemhéjtus, az extrán hosszú kupak látványossá teszi a terméket, a bordázott rész pedig éppen jó helyen van, csúszkálás nélkül tudjuk tartani az ecsetet. Színe élénk királykék, nagyon jól pigmentált, már egyetlen húzás is szépen látszódik. Az ecset kialakítása szuper, precíz, hajszálvékony vonal is húzható, így cicaszem smink kialakítása sem okozott nehézséget.

Leteszteltük: L’Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

Napközbeni tapasztalatok: A szín száradásig könnyen javítható, utána azonban nagyon tartós, estig meg sem mozdult, a vékonyra kihúzott ív nem kenődött el. Az élénkségéből a szín talán egy picit veszített nap végére, de ez egyáltalán nem volt vészes, összességében tetszett a szemhéjtus, a szín pedig különösen. Enyhe gyöngyházszín társaságában szerintem nappali sminkként sem sok, egy kis szájfény, pici pirosító és kész is egy csinos nyári smink.

AVON True Cushion Shadow Liner

Leteszteltük: AVON True Cushion Shadow Liner

Árnyalat neve, száma: Crowd Pleaser

Első benyomás: Szemceruzaként és szemhéjpúderként is használható, 2 az 1-ben termékről van szó. A benne foglalt, szivacsos applikátor inkább az utóbbi funkciónak kedvez, ahhoz, hogy a pilláim tövében intenzívebb vonalat tudjak vele húzni, egy vékony ecsetre is szükségem volt. A kék szín csak intenzívebben építve érvényesül igazán, vékonyabban, szemhéjpúderként inkább szürkésnek tűnik az árnyalat. Satírozni könnyen tudtam, nem porzott, egy rétegben azonban nem is produkált különösebben intenzív fedést.

Leteszteltük: AVON True Cushion Shadow Liner

Napközbeni tapasztalatok: A szemhéj redőibe nem ült bele, a nap folyamán lassan és egyenletesen halványult, de estére is maradt azért belőle. Eltávolítani maradéktalanul sikerült, micellás víz segítségével. Könnyedebb füstös szemsmink készítéséhez ajánlanám. 

Inika Certified Organic Eye Szemceruza

Inika Certified Organic Eye Szemceruza

Árnyalat: Indigo

Első benyomás: Létezése nagy öröm és abszolút dicséretre méltó, hiszen vegán termékről van szó, és nagy előnye, hogy a vegánságot a szem valóban megérzi: az Inika ceruzája nem csíp, nem homályosítja el a látást, teljesen kíméli a szemet, meg sem éreztem, hogy bármilyen smink, idegen anyag felkerült a szememre. Kéksége visszafogott, inkább feketés-szürkés színbe hajló, az indigó szín sötétebb változata.

Leteszteltük: Inika Certified Organic Eye Szemceruza

Napközbeni tapasztalatok: A hegye puha, ami kényelmes használatot eredményez, ellenben gyorsan tompul a hegye, sűrűn kell faragni. Cicás sminkek helyett inkább satírozáshoz, vastagabb kontúrozáshoz lehet megfelelő. Tartóssága első rangú, estére sem jön le, tapad rendesen, egész nap kényelmes. Inkább praktikus hétköznapi, mint elegáns, alkalmi sminkekhez javaslom.

Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal

Leteszteltük: Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal

 

Árnyalat: Blue 008

Első benyomás: Közepesen puha, hagyományos szemceruza. Könnyű volt vele dolgozni, egy rétegben is jól pigmentált színt produkált. Az árnyalat intenzív, elegáns sötétkék.

Leteszteltük: Rimmel Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal

Napközbeni tapasztalatok: A nap folyamán önmagában viselve sem kenődött el, illetve szemhéjpúderrel fedve is rendesen tartotta a formáját. A legkevésbé sem éreztem zavarónak, irritációt nem okozott. A vízvonalban is órákon át megmaradt és ami valódi szuperképessége, hogy szemzugaimban sem gyűlt fel a festék. Eltávolítani csak szemfesték-lemosóval sikerült teljesen. Nagyon korrekt termék, drogériás viszonylatban kiemelkedőnek mondanám. Hétköznapra szuper, de alkalmi smink részeként is használnám.

Clarins Eye Make-Up Ombre Satin Krémes Szemhéjfesték

Leteszteltük: Clarins Eye Make-Up Ombre Satin krémes szemhéjfesték

Árnyalat neve: 04 Baby Blue Eyes

Első benyomás: Elegáns, tégelyes kiszerelésű szemfesték, mely valószínűleg az idők végezetéig elég lehet, olyan szépen pigmentált és oly kevés kell belőle. Sötétkék, krémes-púderes állagú, szépen eloszlatható, építhető. Kontúrozhatjuk vele szemünket, készülhet vele csábos cicaszem vagy teljes szemsmink, csak igényeinktől függ, miként akarjuk használni, illetve a sminkecsettől. Ujjbeggyel is eldolgozható, higiéniai okokból azonban mégiscsak az ecset a jobb megoldás. Színe enyhén fénylő, elegáns, csillámoktól mentes. 

Leteszteltük: Clarins Ombre Satin Krémes Szemhéjfesték

Napközbeni tapasztalatok: Nagyon tartós, már-már lerobbanthatatlan smink készíthető vele, nem kenődik, nem mászik el és a szín intenzitása sem halványul nap végére. Számomra minden szempontból tökéletes szemfestéknek bizonyult, árnyalatát tekintve pedig hétköznapokra és alkalmi sminkhez is ajánlom, nyilván más-más intenzitásban. Micellás vízzel könnyen eltávolítható volt.

MAC Szemhéjpúder Mono

MAC Szemhéjpúder Mono

Árnyalat: A79 In The Shadows

Első benyomás: A MAC az MAC. Ennyivel el is intézhetnénk. Úgy érzem, hogy egy igazi szimbolista vagy épp impresszionista költő kellene ide: ő tudná igazán, méltóképpen kifejezni, micsoda gyönyörű kéket alkotott ebben a szemfestékben a márka. Miközben felkenem, tudom, hogy divattörténetet írok, sőt, történelmet: most dől meg csak igazán a tétel, hogy barna szemhez, hajhoz és kreol bőrhöz nem megy a kék szemfesték, különösen a sötétkék. Dehogynem! Mostantól csak ezt a szemhéjfestéket akarom látni a szememen, mert egyszerre szexi, igéző és mégis komoly külsőt kapunk tőle. Csak imádni lehet. A rétegekkel pedig bátran kísérletezhetünk: ha vékonyabban és kevesebb rétegben visszük fel, akkor is működik, de ugyanúgy vastagabb és rétegesebb kenésben is tökéletes. Hiába kérik el az árát, és minősül kvázi luxusnak, az ár-érték arány maximálisan összhangban van. Ha ebben a szezonban vagy úgy általában csak egy drágább sminket veszel, akkor ez legyen az.

Leteszteltük: MAC Szemhéjpúder Mono

Napközbeni tapasztalatok: Nem árt, ha van hozzá egy profi ecsetünk, amivel felvisszük és megformázzuk, ugyanakkor napközben már a helyén marad, nem olvad le és nem is kenődik el, amitől egész nap olyan érzésünk lehet, mintha reggel a profi privát sminkmesterünknél indítottuk volna a napot.

Inglot AMC Pure Pigment

Leteszteltük: Inglot AMC Pure Pigment

Árnyalat neve, száma: 113

Első benyomás: A porszerű állag dacára kifejezetten alkalmazkodó, ecsettel könnyen felvihető, eldolgozható, satírozható pigment. Feltűnő, világoskék árnyalat, apró csillámokkal felturbózva. Egy rétegben inkább a csillámok érvényesülnek, viszont kiválóan lehet több rétegben építeni, fokozva a színt és a textúrát, úgy, hogy közben mégsem nehezíti el a szemhéjat.

Leteszteltük: Inglot AMC Pure Pigment

Napközbeni tapasztalatok: Szemhéjalapozóra vittem fel, ahogy a pigmenteket általában. A szemhéjam redőibe nem ült be és nem is mászott el a nap folyamán. Gyakorlatilag olyan volt, mintha odaragasztották volna, csupán a csillámok potyogtak egy kissé, de ez végső soron inkább jót tett a sminknek, mint hogy rontott volna rajta. A csillámok hátránya viszont, hogy annyira finomak, hogy lemosáskor kimondottan nehéz tőlük megszabadulni: szemfestéklemosó, majd teljes, alapos arcmosás után is maradt belőlük valamennyi a szemeimen és azok környékén. Ezt a terméket egyértelműen alkalmi sminkek készítéséhez ajánlanám.

AVON mark. Perfect Wear Szemhéjpúder Paletta

Leteszteltük: AVON mark. Perfect Wear Szemfestékpaletta

Árnyalat neve: Out of this world

Első benyomás: Praktikus méretű, kistáskában is elférő sminkpaletta, alapvetően füstös szemsminkek készítéséhez, a benne lévő csillogó kék és lila színeknek köszönhetően azonban könnyen variálhatjuk sminkünket. A dobozkában a szokásos, szivacsos mini ecset lapul, helyette azért érdemes rendes sminkecsettel felvinni a színt, amik szépen harmonizálnak, jól építhetők, de erre szükség is van, intenzitásuk vékony rétegben még nem szembetűnő.

Leteszteltük: AVON True Perfect Wear Szemhéjpúder Paletta

Napközbeni tapasztalatok: Bár fényes finisű kék színről van szó (a paletta többi színe is hasonló), a csillámos szemcsék nem potyogtak, inkább az intenzitásából veszített a szín, ellenben a szem redőibe nem ült bele, így az összkép szép maradt. Ha egész napos sminket szeretnénk, érdemes magunkkal vinni, hogy félidőben igazítani tudjunk rajta.

Rimmel Magnif’ Eyes Colour Edition Szemfestékpaletta

Rimmel Magnif’ Eyes Colour Edition Szemfestékpaletta

Árnyalat: 004 Colour Edition

Első benyomás: Teljesen korrekt szemhéjpúder palettáról van szó: könnyed használat, enyhén metálos színek, pont egy falat csillogás, semmi extra nem történik velünk használat közben, mint egy hétköznapi sminkelés során. Itt leginkább a paletta világosabb, türkizes kék színét emelnék ki, ami egész egyszerűen brutális. Valószínűleg kevesek merik majd bevállalni, aki viszont magabiztosan viseli a legőrültebb színeket is, az igazi istennőnek érezheti magát benne.

Leteszteltük: Rimmel Magnif’ Eyes Colour Edition Szemfestékpaletta

Napközbeni tapasztalatok: Teljesen univerzális, hálás palettáról van szó, napközben mindössze egy átlagos igazítást igényel, amit főleg a meleg esetén, amúgy is beiktat az ember.

Teszteltünk mást is:

Exit mobile version