Gyerekként elveszítette a lábát, lábprotézissel a Vogue modellje lett

T.CS. | 2020. Június 17.
Egy részeg sofőr gyerekkorában elütötte, elveszítette a lábát, de Kiara Marshall nem adta fel az álmait, és sikeres modell lett.

A 27 éves Kiara Marshall olyan cégek kampányaiban szerepel, mint a Tommy Hilfiger vagy a Teen Vogue. Lábprotézisével most inspirálni szeretné a fiatalokat, megmutatná nekik, hogy az életben minden lehetséges. Neki is sikerült egy lábbal befutnia modellként – írta meg a történetet a brit metro.

Kiara Marshall a kifutón New Yorkban, 2018-ban (fotó: Cindy Ord/Getty Images for Teen Vogue)

A brooklyni Kiara 2003-ban ünnepelte a Függetlenség napját a családjával még a texasi Austinban, amikor a baleset történt. Az elütött kislány életét ugyan az orvosok meg tudták menteni, de az egyik lábát nem: amputálni kellett. Egy évvel később kapta meg a lábprotézisét, és hamar megbarátkozott vele. Ma már nem okoz számára gondot, hogy kiálljon egy divatbemutató kifutójára, és megmutassa azt ország-világnak.

„Mielőtt a balesetem történt volna, még soha nem láttam lábprotézist. Nagyon egyedül éreztem magam, senki sem volt, akire felnézhettem volna. Ahogy felnőttem, rájöttem, hogy szeretnék változtatni ezen, hogy a médiában szerepelve lássanak a gyerekek egy olyan nőt, mint én”

– nyilatkozta.

Bár gyerekkora óta modell szeretett volna lenni, sokáig ez az álom nem tűnt elérhetőnek, és még ma is szürreálisnak tartja, hogy végül sikerült. Kiara pár éve lett főállású modell, olyan márkák bízták meg, mint a Target vagy a Tommy Hilfiger, a New York-i divathéten pedig a Teen Vogue megbízásából jelent meg a kifutón. A modellkedés csak a balesete után kezdte érdekelni, mert szerette volna megtanulni, hogyan fejezheti ki magát az új, megváltozott testével. A nagy áttörés végül 2018-ban következett be, amikor leszerződtette őt a We Speak, egy testpozitív modellügynökség. Elsősorban print magazinok számára készítenek róla divatfotókat.

A modern lábprotézisek rengeteg életet tettek jobbá:

Exit mobile version