Szabadidő

Motorbalesetben elvesztette a lábát, „bionikus modell” lett belőle

Az olasz lány 13 évesen egy robogóval szenvedett balesetet, ez azonban nem gátolta abban, hogy sikeres modell legyen belőle, aki hazájában nemrég történelmet írt.

A most 18 éves Chiara Bordi az első versenyző, aki lábprotézissel indult a Miss Italy címért rendezett szépségversenyen. A lány öt éve súlyos balesetben vesztette el bal lábát, most azonban büszkén mutatta meg a zsűrinek, az estélyi ruhás és a fürdőruhás vonulás során is.

Végül a Miss Italy címről alig maradt le, harmadikként végzett a verseny. A Miss Italy cím egy Carlotta Maggiorana nevű modellé lett, Chiara Bordit azonban ez nem tántorította el attól, hogy folytassa karrierjét.

Chiara Bordi a bionikus modell (Fotó: Profimédia)

Instagram-oldalán önmagát „bionikus modellként” írja le, amikor pedig nem a Miss Italy címért versenyez, a brit Models of Diversity nevű szervezettel dolgozik együtt, amelynek célja, hogy sokszínűséget vigyen a modellkedés sokszor egy kaptafára működő világába.

„Nem érdekel a győzelem, az viszont igen, hogy megmutassam a világnak, milyen gyönyörű az élet, miután újászületsz egy drámai eseményt követően” – írta Facebook-oldalán, ahol meggyűlt a baja néhány kommentelővel. Pár troll ugyanis azzal támadta meg Bordit, hogy csak azért kerülhetett be a szépségversenyre, mert hiányzik az egyik lába. A válasz csattanós volt: „nekem egy lábam hiányzik, azoknak viszont, akik ilyeneket írnak, hiányzik a szívük és az agyuk is.”

Bordi szabadidejében sokat utazik, sportol – kenuzással, görkorcsolyázással, szörfözéssel, sziklamászással és búvárkodással is foglalkozik – a modellkedés mellett azonban a tanulás is foglalkoztatja, jelenleg azon fáradozik, hogy ortopédsebészként dolgozhasson.

Érdemes lesz rajta tartani a szemünket, Chiara Bordi ugyanis láthatóan nem engedi, hogy bárki vagy bármi az útját állja az életben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top