Diana hercegnő 8 emlékezetes kalapja, amelyek elterelték a figyelmet a szomorú tekintetéről

M. N. | 2020. Július 08.
Diana hercegnő egyedi stílusához a különleges kalapok is szorosan hozzátartoztak. Némelyiket mintha csak azért vette volna fel, hogy eltakarja vele a bánatát...

Ahogy a brit királyi család tagjai általában, úgy Diana hercegnő is gyakran hordott kalapot. Ő azonban ezt is a saját, összetéveszthetetlen stílusában tette…

1985 áprilisában Diana hercegnő és Károly herceg Olaszországban járt. A hercegnő ott viselte ezt a repülő csészealjra emlékeztető kalapot, melyet Frederick Fox tervezett.

Az olaszországi Anzióban (Fotó: John Shelley Collection/Avalon/Getty Images)

Diana hercegnő egyik kedvenc színkombinációja a nyolcvanas években a kobaltkék-fekete volt. Több ilyen színvilágú összeállítás is volt a gardróbjában, melyekhez rendre ezt a különleges vonalú Bruce Oldfield-féle kalapot vette fel.

Diana hercegnő Herfordshire-ben, 1985 tavaszán (Fotó: David Levenson/Getty Images)

A hercegi pár 1986 tavaszán Kanadában tett látogatást, ahol Diana lenyűgöző ruhatárat vonultatott fel. Talán a legemlékezetesebb szettje ez a kék-fehér outfit volt: a Catherine Walker kosztümhöz Graham Smith tervezett kalapot, mégpedig a felsőrésszel megegyező mintázatú anyagból.

Kanadában, 1986 májusában (Fotó: John Shelley Collection/Avalon/Getty Images)

A walesi hercegnő egyik kedvenc szettje volt ez a fehér alapon fekete pöttyös, Victor Edelstein összeállítás, melyben három jelentős eseményen is megjelent: először az 1986-os epsomi derbin, 1987-ben, egy Windsorban megrendezett lovaspóló-meccsen, majd 1988-ban az ascoti derbin is. Az öltözékhez természetesen kalap is tartott. Nem is akármilyen… 

A pöttyös szett, a hozzáillő kalappal, Royal Ascot, 1986 (Fotó: David Levenson/Getty Images)

1988-ban, a Fegyverszünet napján Diana és Károly herceg Párizsban vett részt egy megemlékezésen. A hercegnő ott viselte ezt a drámai, hálóval díszített fekete kalapot, Viv Knowlands kollekciójából.

1988-ban, a Fegyverszünet napján, Párizsban (Fotó: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Nem túlzás divatipari műalkotásnak nevezni azt a kék-fehér turbán-kalap fúziót, melyet Philip Somerville tervezett Diana hercegnő dubaji útjára…

1989-es dubaji látogatásán (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

Az 1989-es kuwaiti látogatásán viselt rózsaszín-piros szettje Diana valaha volt egyik legemlékezetesebb öltözéke. A sokáig tabunak számító színkombinációt a hercegnő nem csupán “legalizálta”, de divathullámot indított el vele. A kosztümöt Catherine Walker, a hozzá passzoló kalapot pedig szintén Philip Somerville tervezte .

Az ikonikus piros-rózsaszín szett  (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

Az 1990-es ascoti derbin – és kalapparádén – a legkevésbé sem meglepő módon Diana viselte az egyik legkülönlegesebb fejfedőt: egy sötétkék-rózsaszín, fordított kalapot.

Az 1990-es ascoti derbin (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

Diana hercegnő ikonikus stílusa

Exit mobile version