Petíció indult az állatkertek és vadasparkok megnyitásáért

nlc | 2021. Április 09.
Az embereknek és az intézményeknek is jót tenne.
Sziget fesztivál, fesztivál, koronavírus

Alig egy napja indult, de már majdnem elérte a célját az a petíció, amelyben a kormánytól és a miniszterelnöktől kérik, hogy az üzletek és szolgáltatók mellett a vadasparkok és állatkertek is nyithassanak ki.

A petíciót aHang oldalán Berezvai Zombor indította, amelyhez 15 000 aláírást jelölt meg célként. Cikkünk írásának perceiben ebből már 12 435 aláírás már össze is gyűlt.

Ahogy a petíció leírásában áll, a kérelmezők úgy látják, az egyre kedvezőbb időjárás miatt az emberek szeretnének kimozdulni otthonról. Az állatkertek és vadasparkok pedig erre nagyon jó lehetőséget teremtenek. Mint írják, a szabadban töltött idő a digitális oktatásban részesülő diákok számára is lehetőséget teremt a számítógéptől való elszakadásra, az otthonról való kimozdulásra.

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mivel többségében szabadtéri létesítményekről van szó, ezért a járványügyi kockázat is minimális, a szabad levegőn ugyanis sokkal könnyebb távolságot tartani, mint a zárt helyeken. Szükség esetére hozzáteszik, hogy ha úgy alakulna, az állatkertekben, vadasparkokban ugyanúgy lehetne korlátozni a bent lévők számát, mint az üzleteknél.

Végül pedig a nyitásra azért is nagy szükség lenne, mert az állatok etetése, gondozása a zárvatartás ideje alatt is folyamatos költséget jelent az intézményeknek, így azok egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerülnek.

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Exit mobile version