Rusvai szerint nem megkülönböztetés a védettségi igazolvány, mert az sem vezethet autót, akinek nincs jogosítványa

B.Esz. | 2021. Május 06.
Rusvai Miklós szerint rendben van, hogy a védettségi igazolvánnyal plusz jogok járnak.

Rusvai Miklós virológus volt a Reggeli vendége, ahol Lakatos Márk műsorvezető többek között arról is kérdezte, hogy szerinte a védettségi igazolvánnyal járó plusz jogok nem egy bújtatott kötelezővé tételt jelentenek-e.

Rusvai Miklós virológus a Jövő Tv vendégeként (Forrás: YouTube)

Rusvai erre kifejtette, hogy az sem megkülönböztetés, hogy nem vezethet autót, ha nincs, vagy lejárt a jogosítványa – idézi a virológust a 24.hu.

„Ha lejűrt az autóm műszakija, akkor nem közlekedhetek vele. Ha nem vagyok beoltva, nem mehetek vendéglőbe. Ez ugyanaz a jogkorlátozás” – véli a virológus.

Emellett arról is beszélt, hogy június közepén levehetjük a maszkot, nyáron gondtalanul tölthetjük az időt, de ehhez több oltást kell beadni, az 5 milliót kellene elérni júniusra.

Hozzátette, hogy a negyedik hullámot akkor lehet szerinte elkerülni, ha őszre a gyerekeket is be tudják oltani, és így 8 millió beoltott magyar lehetne.

Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy reméli, mindenki beoltatja magát a második dózissal is, mert csak így alakul ki hosszabb és hatékonyabb immunitás. Aki csak egy oltást vesz fel, annak őszre elmúlhat az immunitása szerinte.

Kapcsolódó

Exit mobile version