nlc.hu
Aktuális

Koronavírusosan, tünetekkel szavazott Becsó Zsolt

Koronavírusosan, tünetekkel ült be a Parlamentbe egy fideszes képviselő

Már szagokat és ízeket sem érzett, amikor szavazni ment.
Becsó Zsolt

Sejtenie kellett, hogy koronavírusos, mégis bement a Parlamentbe szavazni Becsó Zsolt fideszes képviselő április 27-én. A történet kissé szövevényes: a Telex először azt írta, a karantént szegte meg Becsó, hogy szavazhasson. Erre (mármint a szavazatára) egyébként nagy szüksége volt a kormánypártnak, ekkor voksoltak ugyanis az egyetemek és más állami intézmények kiszervezéséről alapítványokba. Ezekkel a kormány által delegált kuratóriumokkal, milliárdokból működő szervezetekkel a kormánypárt akár egy kormányváltás után is megőrizhetné befolyását. A kétharmados törvény éppen csak átment, és így is kellett hozzá pár ellenzéki szavazat is.

Elkanyarodtunk. Most úgy áll a helyzet, hogy Becsó nem szegett karantént, ehelyett a következő történt:

  • Vasárnap kezdte érezni a tüneteket, de azt hitte, megfázás.
  • Kedden, 27-én már nem volt jól, szagokat, ízeket sem érzett (ezek a koronavírus egyértelmű tünetei), mégis bement szavazni.
  • Parlamenti munkája után, kora délután teszteltette magát, CT-t is végeztek, infúziót kapott, önkéntes karanténba vonult.
  • Szerdán jött meg a pozitív tesztje, azaz hivatalosan ekkortól van karanténban, a tíz napot azonban az első tünetek megjelenésétől, azaz az előző vasárnaptól számítják, így az hivatalosan holnap jár le.

Becsó már megkapta az első oltását; azt mondja, ezért nem lett még betegebb. A Momentum és a Párbeszéd feljelentette a képviselőt a járványügyi- és karanténszabályok megszegése miatt. A Fidesz közben közölte, hogy Becsó semmilyen szabályt nem szegett meg, és a szerkesztőségek ellen, akik mást állítanak (például, hogy meglógott a karanténból), jogi lépéseket tesz. Mi nem is állítunk ilyet, azt pedig mindenki eldöntheti magának, hány ponton volt felelőtlen Becsó Zsolt.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top