nlc.hu
Trend

Más színű tálcát kap az étteremben az, akinek nincs védettségi igazolványa

Nekiestek a vendégek egy veszprémi étteremnek, mert más színű tálcát kap, akinek nincs védettségi igazolványa

Egy veszprémi étteremben más színű tálcát kell használni a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és azoknak, akiket még nem oltottak be.
Étterem

Több kommentelőnél is kiverte a biztosítékot egy veszprémi étterem intézkedése, amit az újranyitást követően vezettek be – vette észre a Blikk az étterem Facebook-oldalán.

Azt kormányrendelet írja elő, hogy akinek van védettségi igazolványa, az az étterem belső részein is helyet foglalhat. Akinek nincs, annak marad a terasz. A vendéglátóhely azonban ezt kérte a vendégektől egy posztban:

  • Akinek van védettségi igazolványa, az használjon barna tálcát. Ők ehetnek bent, a teraszon és elvitelre is kérheti az ételt.
  • Aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal az fehér tálcát használjon. Nekik marad a terasz vagy az elvitel.

A poszt hatalmas felháborodást okozott, és több mint 2700 hozzászólás érkezett a bejegyzéshez. A kommentelők „tálcarasszizmussal” vádolják az éttermet, és elfogadhatatlannak tartják, hogy ilyen módon megosztják az embereket.

A botrány után az étterem azt írta, hogy senkit sem szerettek volna megbántani, viszont nincs más lehetőségük, mint betartani a szabályokat, különben megbüntetik őket. Hozzátették, hogy az étterem önkiszolgáló, ezért nem tehetik meg, hogy csak a teraszt tartják nyitva. Azt is írták: „Nem szeretnénk senkit megkülönböztetni, de a korlátozásoktól sújtottan jelenleg nincs erőforrásunk és szándékunk sem arra, hogy étkezés közben vendégeket »igazoltassunk«, zavarjunk.”

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Kaboompics)

Védettségi igazolvány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top