111 pólóban futotta le egy férfi a félmaratont

nlc | 2022. Május 17.
Ezzel David Rush új Guinness-rekordot állított fel. A korábbi csúcstartó 82 pólóban teljesítette a távot.

Lefutott a félmaratont egy idahói férfi, ami önmagában elsőre talán még nem lenne hírértékű. A történet különlegessége, hogy a versenyző a több mint 21 kilométeres távot úgy teljesítette, hogy közben 111 póló volt rajta, s ezzel új Guinness-rekordot állított fel – számolt be a sikerről az UPI.

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

David Rush összesen 2 óra, 47 perc és 55 percig futott és ezzel bőven belefért a Guinness World Records által megszabott háromórás időkeretbe. Állítása szerint stábja a verseny előtt 25 perc alatt húzta fel rá a 111 darab fehér pólót, mely összesen több mint 18 kilót nyomott. Sokat segített a kitűzött cél teljesítésében, hogy a verseny napján viszonylag hűvös volt.

Noha immáron minden kétséget kizáróan David Rush az, aki a legtöbb pólóban teljesített félmaratont, nem szabad elfelejteni, hogy előtte is volt bajnoka ennek a kategóriának. A brit David Smith 2021. novemberben teljesítette a félmaratont, úgy, hogy közben 82 pólót viselt.

A Guinness-rekordok világában semmi sem lehetetlen. Nemrég azzal állított fel például Guinness-rekordot egy amerikai férfi, hogy fél órán át egyensúlyozott egy fűnyírót az állán. Az iráni Abolfazl Saber Mokhtari pedig nemrég azzal került be a rekordok könyvébe, hogy 85 kanalat tudott megtartani egyszerre a testén.

 

Exit mobile version