nlc.hu
Trend

3206 fekvőtámasz egy óra alatt, ez az új világrekord

Ez nem semmi: 3206 fekvőtámasz egy óra alatt, ez az új világrekord

Semmi sem lehetetlen, ezt szerette volna megmutatni gyermekének Lucas Helmke.

Lucas Helmke, aki egyébként könyvelőként dolgozik Brisbane-ben, egy fantasztikus új világrekordot állított fel, a férfi ugyanis 3206 fekvőtámaszt csinált egy óra alatt. A korábbi világcsúcs 3182 fekvőtámasz volt, és bizony ez is egy ausztrál férfihoz köthető, ahogyan egy korábbi, 2020-as rekord is

Természetesen meg van határozva, hogy pontosan milyennek kell lennie egy tökéletes gyakorlatnak, csak az a fekvőtámasz számít, amikor a test teljesen egyenes, illetve a kar egy bizonyos szögben hajlik meg. Hemkénél a szabálytalan kivitelezés miatt 34 fekvőtámaszt nem tudtak figyelembe venni a számlálásnál. 

Helmke állítása szerint a rekordöntéssel szerette volna bebizonyítani egyéves kisfiának, hogy semmi sem lehetetlen. Persze a felkészülést már gyermeke születése előtt elkezdte, két évig járt le egy helyi edzőterembe, hogy képes legyen véghezvinni a nem mindennapi mutatványt.

Egyúttal azt is elárulta, nem hagy fel a rekorddöntéssel, de idővel nemcsak a fekvőtámaszokkal szeretne újabb csúcsokat megdönteni, hanem más fizikai gyakorlatokkal. 

Egy férfi fekvőtámaszokat végez

Képünk csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

(via Guinness World Records)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top