Hálóingben a vörös szőnyegen – Diana hercegnőtől Rihannáig

M. N. | 2023. Április 01.
Filmbemutatón, divathéten, Oscar-gálán, vagy épp a patinás wimbledoni teniszbajnokságon is megállják a helyüket a slip dress-ek.

A slip dress-ek, vagyis a hálóing ihletésű ruhák a kilencvenes években élték fénykorukat, azóta pedig időről időre visszatérnek a divat fősodrába. Vörös szőnyeges viseletként manapság legalább annyira népszerűek, mint három évtizeddel ezelőtt. Az alábbi galériában felidézzük a sztárok legemlékezetesebb slip dress-pillanatait az elmúlt harminc évből.

GettyImages-72418650

Kate Moss 1993-ban, az Elite modellügynökség londoni partiján jelent meg abban az ikonikus ruhában, mely minden idők egyik legemlékezesebb slip dress-e és pucérruhája is egyben. (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

Drew Barrymore és Eric Erlandson a Mindörökké Batman premierjén

Drew Barrymore egyik legemlékezetesebb öltözéke a kilencvenes évekből a fehér slip dress a Mindörökké Batman 1995-ös premierjéről. (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Gwyneth Paltrow és Brad Pitt

Gwyneth Paltrow az 1996-os Oscar-gálán Calvin Klein flitteres slip dress-ét viselte. (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Diana hercegnő az 1996-es MET-gálán

Diana hercegnő az 1996-es MET-gálán viselt Dior ruhája szokatlanul merész választás volt. (Fotó: Anwar Hussein/WireImage)

Kate Hudson a 2001-es Golden Globe gálán

Kate Hudson a 2001-es Golden Globe gálára választotta ezt a klasszikus, fekete hálóing ihletésű selyemruhát. (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc)

Brad Pitt és Jennifer Aniston a Trója bemutatóján 2004-ben

Jennifer Aniston minimalista stílusú slip dress-e a Trója 2004-es bemutatójáról. (Photo by Brian ZAK/Gamma-Rapho via Getty Images)

Rihanna 2012-ben Stella McCartney divatbemutatóján

Rihanna 2012-ben Stella McCartney londoni divatbemutatóján jelent meg ebben a mélyzöld, átlapolós kreációban. (Fotó: Samir Hussein/Getty Images)

Victoria Beckham a 2013-as Wimbledoni teniszbajnokságon

Wimbledoni teniszmeccsre slip dress-ben? Victoria Beckham igent mondott rá. (Fotó: Clive Brunskill/Getty Images)

Zoe Kravitz a Gemini című film bemutatóján

Zoe Kravitz a Gemini című film 2018-as bemutatóján fekete blézerrel kombinálta a törtfehér Prada slip dress-t. (Fotó: Tara Ziemba/Getty Images)

Zendaya a Pókember: Nincs hazaút premierjén 2021-ben

Zendaya a Pókember: Nincs hazaút premierjén, a filmhez tűpontosan passzoló Valentino slip dress-ben. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Exit mobile version