Dianától Beatrixig – Így partiztak a királyi családok tagjai a MET-gálákon

M. N. | 2023. Április 28.
Az év legnagyobb presztízsű divateseményén, a MET-gálán olykor még királyi családok tagjai is tiszteletüket teszik.

„Szeretném, ha Sussex hercegnéje és Cambridge hercegnéje együtt jönne el. Ők lennének számomra az álompár. Otthon hagyhatnák a férjeiket. Őket akarom kettesben” – nyilatkozta még 2019-ben Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője és a MET-gála főszervezője. Bár jelen állás szerint az már teljességgel kizárt, hogy ők ketten közösen jelenjenek meg az év legjelentősebb divatgáláján, azonban a múltban akadt néhány példa arra, hogy királyi családok tagjai tiszteletüket tették az eseményen. Az alábbi galériában felidézzük a legemlékezetesebb ilyen alkalmakat.

Diana hercegnő

Diana hercegnő 1996-ban vett részt a MET-gálán. Sötétkék slip dresse, mely John Galliano egyik első kreációja volt a Dior divatház számára, határozottan eltért a tőle megszokott stílustól, ezzel pedig kifejezte, hogy Károly hercegtől való válása után új fejezet kezdődött az életében. A ruhát egyébként kis híján nem vette fel, mert nem akarta zavarba hozni vele az akkor 14 éves Vilmos herceget. (Fotó: Richard Corkery/NY Daily News via Getty Images)

Marie-Chantal Miller

Marie-Chantal, Görögország koronahercegnője a világhírű divatguru, Valentino oldalán érkezett a 2001-es gálára, a tervező egyik kreációjában. (Fotó: Evan Agostini/Getty Images

Rania királyné a MET-gálán

Rania jordán királyné először 2007-ben vett részt a rendezvényen. (Fotó: Evan Agostini/Getty Images)

Elisabeth von Thurn und Taxis

A Vogue divatszerkesztőjeként dolgozó Elisabeth von Thurn und Taxis német hercegnő szakmájából adódóan is visszatérő vendége a gálának. (Fotó: Fairchild Archive/Penske Media via Getty Images)

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi monacói és hannoveri hercegnő többször is járt a MET-gálán. 2016-ban egy szivárványszínű Gucci ruhát választott az eseményre. Venturelli/FilmMagic)

Rania királyné a MET-gálán

A jordán királyné 2016-ban immár második alkalommal tette tiszteletét az eseményen. Ekkor egy lenyűgöző Valentino estélyiben ragyogott. (Fotó: Venturelli/FilmMagic)

Elisabeth von Thurn und Taxis

Elisabeth von Thurn und Taxis a 2016-os eseményre Mary Katrantzou görög divattervezőtől választott ruhát. (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Beatrix hercegnő a MET-gálán

Beatrix hercegnő 2018-ban vett részt az eseményen, amikor a gála témája a Mennyei testek: divat és a katolikus képzelet volt. A brit hercegnő akkoriban New Yorkban dolgozott, és egy görög ihletésű, püspöklila ruhát viselt Alberta Ferretti kollekciójából (Fotó: Karwai Tang/Karwai Tang/Getty Images)

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi a 2018-as gálára egy aszimmetrikus Saint Laurent miniruhát vett fel. (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Charlotte Casiraghi

A hercegnő a 2019-es gálára ismét a Saint Laurent-től választott egy szintén fekete ruhát. (Fotó: Karwai Tang/Getty Images)

Via 1, 2

Exit mobile version