6 rossz szokás, ami alattomosan gyorsítja az öregedést

Bagaméri Viki | 2023. Október 12.
Az, hogy mennyire gyorsan jár el feletted az idő, nemcsak a géneken múlik: sokat nyomnak a latban azok a rossz szokások is, amik észrevétlenül ráncosítanak.

A ráncok megjelenésének, főleg ha az idő előtt következik be, senki nem örül. A jó hír az, hogy egy kis odafigyeléssel késleltethető a bőrön lévő barázdák kialakulása, sőt a már meglévő ráncok mélyülése is lassítható valamelyest.

Kezdetben az úgynevezett mimikai ráncok alakulnak ki az arcon, sok esetben a gyakori grimaszolás és a hunyorgás következményeként. Az idő múlásával a te bőröd is veszít rugalmasságából, így ha nem is szembetűnően, de bizony egyre inkább nyomot hagynak az arcodon ezek a „gyűrődések”.

A bőr öregedése 25 éves kor körül elkezdődik, igaz, ekkor még egyáltalán nem látványos a változás. Ez az életkor azonban az, amikor mindenkinek el kellene kezdenie olyan kozmetikumokat használni, amelyek legalább kis mennyiségben tartalmaznak anti-aging, azaz ránctalanító hatóanyagokat, és intenzívebb hidratálást, táplálást biztosítanak a bőrnek.

Ráncosító rossz szokások

A jól megválasztott és rendszeresen használt kozmetikumok mellett a bőr rugalmasságát fokozó arctorna, és az alattomosan öregítő szokások elkerülése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a középkorba lépve ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Ha ugyanis nem viseled kellő gondját a bőrödnek, a gyorsabb és intenzívebb ráncosodás mellett szárazabbá, érdesebbé válhat a bőröd tapintása, veszíthet tömörségéből és könnyebben megereszkedhet. Mutatjuk, mit jobb kerülnöd életkortól függetlenül, ha szeretnél te győztesként kikerülni az idővel való versenyfutásból!

rancosito szokasok
rancosito szokasok (6)
rancosito szokasok (2)
rancosito szokasok (3)
rancosito szokasok (4)
rancosito szokasok (5)

Fotó: Getty Images – mi-viri

Exit mobile version