Ezek voltak Diana hercegnő kedvenc parfümjei

nlc | 2023. November 15.
Lady Diana a beszámolók szerint a virágos illatjegyekkel rendelkező parfümöket kedvelte. Mutatjuk, melyek voltak a legeslegnagyobb favoritjai.
Diana fekete bárányos pulóvere

Harry herceg Spare (Tartalék) című könyvében írt arról, hogy édesanyja tragikus halála után a gyász feldolgozásában terapeutája tanácsára azt a parfümöt is elővették, melyet a néhai Diana hercegnő a legszívesebben viselt. A herceg felidézte, hogy az egyik terápiás ülésen mélyet szippantott édesanyja kedvenc parfümjéből, melynek hatására számos emlékkép tört fel belőle. A szóban forgó parfüm a Van Cleef & Arpels First nevezetű illata volt. A jácint, orchidea és borostyán jegyei uralta, konzervatív, ám romantikus illatot először 1976-ban dobták piacra és annyira népszerű, hogy a mai napig is forgalomban van.

Diana hercegnő (Fotó: Getty Images)

Lady Di az erre vonatkozó beszámolók szerint még két másik illatot is különösen kedvelt. Az egyik a Houbigant Paris parfümház 1913-ban megjelent Quelques Fleurs parfümje volt, melyet az esküvője napján is viselt. A parfüm egy egész csokorra való virág – narancsvirág, szegfű, tubarózsa, orchidea, orgona, jázmin, heliotróp, gyöngyvirág, rózsa, ibolya és nőszirom – illatjegyeit egyesíti. 

Diana hercegnő kedvenc parfümjei

A walesi hercegnő harmadik favoritja a Penhaligon márka Bluebell nevű illata volt. Az 1978-ban megjelent parfüm szintén a virágos illat, melyben a jácint és a gyöngyvirág a domináns szívjegyek, citrusos fejjeggyel, valamint szegfűszeges-fahéjas alapjegyekkel. Utóbbi két parfüm egyébként szintén piacon van napjainkban is. 

via

Exit mobile version