Ne dobd ki a kávézaccot: csodát tesz a bőröddel!

CS.Á. | 2024. Április 03.
Egyszerű, olcsó és hatásos praktikák, amelyek segítenek még szebbé tenni a bőröd, hozzávalóik pedig ott lapulnak a konyhádban.

Legyen szó akár a ráncok csökkentéséről, akár bőrünk megnyugtatásáról vagy hidratálásáról: igazi kincsekre bukkanhatunk a konyhánkban. Fedezd fel te is ezek jótékony hatását, és alkalmazd őket a látványos eredményért!

GettyImages-115984431

A kávézacc természetes bőrradírként eltávolítja az elhalt hámsejteket, serkenti a vérkeringést, ragyogóvá teszi a bőrt. Keverd össze mézzel vagy olívaolajjal olyan arányban, hogy paszta állagot kapj, dörzsöld bőrödbe, hagyd rajta 1-2 percig, majd alaposan öblítsd le. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-121306579

A rozmaring segít csökkenteni a bőr gyulladásait, vitalitást ad a bőrnek. Áztass forró vízbe egy kisebb ágat belőle, hagyd kihűlni, a vizet öntsd egy flakonba, és arcpermetként használd. Érdemes bőrpróbát végezned alkalmazása előtt, hogy elkerüld az esetleges irritációt. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-162847094

Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt a méz segít az aknék kezelésében és a hidratálásban, antioxidánsként pedig segíti a bőr regenerálódását. Kend arcodra, hagyd hatni 15-20 percet, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-854389420

Az avokádó E-vitaminban és egészséges zsírsavakban gazdag, táplálja a bőrt, hidratál és csökkenti a finom ráncokat. Törj egy villa segítségével krémes állagúra egy érett példányt, kend arcodra, hagyd hatni 15-20 percen át és langyos vízzel öblíts le. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1603493609

Csökkenti a gyulladást, megnyugtatja az aknékat a kurkuma, melyet pakolásként alkalmazhatsz. Keverd paszta állagúra mézzel és joghurttal, vidd fel arcodra és hagyd rajta 15-20 percet, majd öblítsd le. Alkalmazása előtt végezz bőrpróbát kézfejeden, és érdemes nem a kedvenc ruhádat viselni közben, hiszen színe igen erős. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1225545113

A sárfány segít megőrizni bőröd hidratáltságát, segít a bőr regenerálódásában és a pigmentfoltok halványításában is. Áztass néhány szál sáfrányt joghurtba, amíg ki nem engedi a színét, keverj hozzá kevés mézet és vidd fel arcodra pakolásként a keveréket! 15-20 perc után langyos vízzel öblítsd le. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-543482115

Csökkenti a pórusok méretét és a bőrirritációt, ha egy zöld teát tartalmazó filtert forró vízbe áztatsz, hagyod kihűlni, a filtert tartalmát pedig arcodra viszed fel. 15-20 perc hatóidő után bő vízzel öblítsd le bőröd. (Fotó: GettyImages)

Exit mobile version