Térdig érő hajat növesztett, így csinálta

nlc | 2024. Június 05.
A brit influenszer elárulta, hogyan sikerült ilyen hosszúra növesztenie a haját, úgy, hogy az mindvégig egészséges és sűrű is maradt.

Jasmine Larsen 2017 óta nem vágatta le a haját, a brit influenszer tincsei mostanra térdig érő, és – nem elhanyagolható módon – egészséges és dús hajkoronával rendelkezik. Saját bevallása szerint pedig a hajápoláshoz semmiféle drága vagy nehezen beszerezhető terméket nem haszál, kizárólag természetes olajokat: rozmaringolajat és kókuszolajat.

„A rozmaringolaj elősegíti a hajnövekedést azáltal, hogy javítja a fejbőr keringését – magyarázta.– A kókuszolaj csökkenti a fehérjeveszteséget hajmosás közben.” 

Jasmine Larsen (Fotó: Profimedia)

Az influenszer követőivel több, házilag is elkészíthető hajápoló receptjét is megosztotta. Az egyik legegyszerűbb keverékhez 3-4 rozmaringágat, mentelevelet és kókuszolajat ad egy fazék forrásban lévő vízhez. 5-10 percig forralja, majd leveszi a tűzről, hagyja egy órát állni, majd leszűri. A folyadékot aztán üvegekbe tölti és naponta kétszer ezzel permetezi be a hajkoronáját. 

Növényi olajokkal hajmosás előtt a fejbőrét is alaposan bedörzsöli, majd hagyja, hogy felszívódjanak az értékes hatóanyagok. Maga a hajmosás egyébként általában 40 percet vesz igénybe, majd ezt követi 30 perc, míg mikroszálas törölközővel kinyomkodja a nedvességet a tincseiből. A kifésülés újabb 30 perc, a szárítás pedig 1 órát vesz igénybe. 

(Fotó: Profimedia)

A fiatal nő elmondta: kapott már jó néhány különös ajánlatot a haja miatt: a férfiak gyakran oszták meg vele bizarr kívánságaikat, de akadt olyan is, aki több, mint 100 millió forintnak megfelelő összegért akarta megvenni a haját, neki azonban esze ágában sincs eladni.  

via

Exit mobile version