Régen és most: így vált stílusikonná Beatrix hercegnő

CS.Á. | 2024. Július 31.
Több év kísérletezés után a hercegnő stílusa révbe ért: ragyogó, letisztult és elegáns!

Az elmúlt években Beatrix hercegnő megjelenése látványos változáson ment keresztül. Kezdetben sokak által bírált ruhaválasztásai helyett ma már az egyik legjobban öltözött britként emlegetik őt. 

Az átalakulás kezdete

A hercegnő, aki egykor a királyi család legkevésbé stílusos tagjaként volt ismert, ma már az elegancia és a divatosság megtestesítője. Az átalakulás első jelei akkor váltak nyilvánvalóvá, amikor elkezdte háttérbe szorítani bő szabású, kevésbé előnyös ruháit, helyettük pedig alakját kiemelő, modernebb fazonokat választott. Az áttörést egy merész, Philip Treacy által tervezett kalap hozta el, amelyet Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén viselt. Bár a kalap vegyes fogadtatásra talált, egyértelművé tette, hogy Beatrix hajlandó kockáztatni és kitörni a hagyományos királyi stílusból.

Vilmos herceg esküvőjén 2011-ben (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

A stílusváltás kulcsa

Beatrix átalakulása során nagy hangsúlyt fektetett a színek és minták tudatos kiválasztására, amelyek kiemelik előnyös vonásait. Rochelle White stylist szerint Beatrice önbizalmának növekedése is hozzájárult ahhoz, hogy merészebb és modernebb darabokat válasszon. “Az életkor előrehaladtával az emberek jobban megismerik önmagukat és saját stílusukat, ami Beatrix esetében is nyilvánvaló” – mondta White.

A hercegnőt vélhetően Katalin és Meghan Markle is inspirálta, akik ízlése és divatérzéke kiváló. Beatrix példát vett róluk, figyelte, hogy milyen márkákat és dizájnereket választanak, és hogyan építik ki kapcsolataikat a divatvilággal.

A Nemzeti Galéria kétszáz éves évfordulóján 2022-ben (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for The National Gallery)

Modern és friss megjelenés

Öltözködése az elmúlt években nagyot változott, és ma már inkább a friss, fiatalos és elegáns ruhákat választ. Egyszerű, de lenyűgöző megjelenéshez Olivia Buckingham stylist is hozzájárult, aki olyan márkákat ismertetett meg a hercegnővel, mint a Self Portrait, a Beulah vagy a Monique Lhuillier, valamint segített abban, hogy Beatrix felfedezze saját, egyedi stílusát, amely ma már a kifinomultság és az elegancia szinonimája.

Elegancia és kifinomultság (Fotó: Profimedia)

A hercegnő az elmúlt években egy sor új szezonális darabot is bevezetett ruhatárába, valamint újrahasznosította régi, jól bevált kiegészítőit és alapdarabjait. A változás egyik fontos eleme, hogy a korábbi évek stíluskísérletei után mostanra megtalálta azt a témát, amely igazán jól áll neki, és ezzel együtt új önbizalomra tett szert a luxusmárkák világában.

Testvérével és Naomi Campbellel 2008-ban, amikor még csak keresgélte stílusát (Fotó: Nick Harvey/WireImage)

Az új irányvonal

Beatrix ma már olyan márkák ruháit viseli, mint a Richard Quinn, választásai pedig elegáns és modern megjelenést biztosítanak számára. A Vogue World rendezvényén például egy fekete és sárga virágmintás ruhában tűnt fel, amelyet hosszú kesztyűvel és egyszerű fekete cipővel egészített ki. 

A Vogue eseményén 2023 őszén (Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images)

 via

Exit mobile version