Ezekre a testrészeidre soha ne fújj parfümöt!

nlc | 2024. Augusztus 04.
Igen komoly kellemetlenségeket okozhatsz magadnak, ha ezekre a testtájaidra viszed fel a parfümöt.

Közismert, hogy melyek a test azon pontjai, ahová célszerű felvinni a parfümöt, ha azt szeretnénk, hogy az illat minél tartósabb legyen: ilyenek a nyak, a fül mögötti rész, a csukló, a könyökhajlat, a térdhajlat, illetve még a köldök is. Vannak azonban olyan területek is a testen, ahová a legkevésbé sem ajánlatos parfümöt fújni. És hogy melyek ezek? Íme!

Szemek és szemkörnyék

Talán a legnyilvánvalóbb hely, ahová nem szabad parfümöt fújni, a szem és a szemkörnyék. Az alkohol alapú parfümök etilalkoholt tartalmaznak – egyesek akár 95 százalékban is -, ami irritációt okozhat.

Haj

A haj természetes módon magába szívja és megtartja az illatokat, ezért jó ötletnek tűnhet a parfümöt a hajadra fújni. Az alkohol alapú parfümök azonban nagyon kiszáríthatják tincseidet. Ha mindenképp szeretnéd illatosítani a hajadat, a parfümöt fújd a hajkefédre, majd azzal fésüld át elsősorban inkább a hajvégeidet!

Illusztráció: Getty Images

Kezek

Míg a csuklót nagyon is, a kezeket már a legkevésbé sem jó ötlet illatosítani. Az alkohol ugyanis a kéz érzékeny bőrét, mely egyébként is jelentős igénybevételnek van kitéve, csak még tovább szárítja. Ráadásul, ha parfümös kézzel véletlenül megdörzsölöd a szemed, irritációt válthat ki. 

Hónalj

A hónaljra csak és kizárólag direkt erre a területre szánt illatszerek valók, tehát a dezodorok, izzadásgátlók, a parfüm azonban nem. A parfümben található anyagok ugyanis az izzadságmirigyekkel kölcsönhatásba lépve viszketést és égést válthatnak ki. 

Genitáliák

A parfümnek nincs keresnivalója a genitáliák közelében sem, mivel az ezekben található anyagok, amellett, hogy itt is szárítanak, potenciálisan irritálhatják a z intim testrészeket, és gyulladást, viszketést,  fájdalmat okozhatnak.

via

Exit mobile version