Ezért tűnik örökkévalóságnak, míg megszárad a hajad

CS.Á. | 2024. Augusztus 11.
Legszívesebben a hátunk közepére kívánjuk néha a hajmosást. Persze nem azért, mert ne lenne kellemes maga a végeredmény, sokkal inkább azért, mert hosszú idő, míg a hajunk megszárad. De vajon miért van ez?

Végtelennek tűnik az idő, míg a hajad megszárad? Ne aggódj, nem vagy egyedül az érzéssel, de akad néhány hatékony trükk, amit bevetve jelentősen rövidítheted a folyamatot.  A titok ezekben rejlik: hajszerkezet, porozitás és a megfelelő hajápolási termékek kiválasztása.

Kezdjük a porozitással, ami azt jelzi, mennyire képes a haj nedvességet magába szívni és megtartani. A magas porozitású haj, mint egy szivacs, gyorsan magába szippantja a vizet, de aztán nehezen adja le, ezáltal több időre van szükség a szárításához. Különösen igaz ez akkor, ha sűrű és vastag a hajkoronád, hiszen itt egyszerűen több a „tömeg”, amiből a víznek el kell párolognia.

A textúra szintén nem elhanyagolható: a göndör vagy hullámos hajszálak szinte csapdába ejtik a nedvességet, így ezeknél a típusoknál is hosszabb időre van szükség a teljes szárazság eléréséhez.

Fotó: GettyImages

És ne feledkezzünk meg a haj egészségéről sem: a károsodott hajszálak több vizet tartanak vissza, ami szintén lassítja a folyamatot.

A megfelelő termékek, mint a könnyű, vízbázisú spray-k és balzsamok csodákra képesek, míg a nehezebb, olajos termékek csak tovább nyújtják ezt az amúgy is frusztráló procedúrát.

A helyes technika is kulcsfontosságú; használj mikroszálas törölközőt a gyorsabb száradás érdekében, és válassz minőségi hajszárítót, amely egyenletes hőelosztással rövidíti le a szárítási időt, mindeközben megóvja a haj szerkezetét.

(via)

Exit mobile version