nlc.hu
Trend

Dupla tisztítás a hajápolásban

A hajad is igényli a dupla tisztítást

Nem csak a bőrödet, de a hajadat is célszerű duplán tisztítani. Elmondjuk, hogyan és milyen gyakran alkalmazd a módszert.

A double cleansing, vagyis a dupla tisztítás a bőrápolásban már évek óta hatalmas trend, egy ideje pedig a hajápolásban is egyre inkább elterjed.  Valójában azonban e téren sem jelent teljes újdonságot, hiszen régóta hallani arról, hogy alaposabb tisztítást tesz lehetővé, ha a hajmosás során nem csak egyszer samponozzuk be a hajunkat, hanem kétszer. 

„Szakmai szemmel a dupla tisztítás előnye, hogy segít eltávolítani a fejbőrön felhalmozódott zsírt és a hajformázó termékek maradványait. Szerintem otthon is elengedhetetlen a dupla tisztítás, különösen azok számára, akik csak hetente egyszer-kétszer mosnak hajat” – magyarázta Macee Bahrik amerikai fodrász a Well+Good magazinban.

Hajmosás

(Fotó: Getty Images)

Így csináld!

A bőrápolásban a dupla tisztítás során két különböző terméket kell használni. Hajmosásásnál ez nem feltétlenül kötelező, azonban a szakemberek szerint hatékonyabbá teszi a módszert, ha mégis így teszünk. Az első samponozást célszerű tisztító – vagy akár mélytisztító – samponnal, abból is viszonylag nagyobb mennyiséggel végezni. A sampont legalább 1 percig masszírozzuk a fejbőrbe és a hajba! Az öblítést követően aztán jöhet a haj egyéni igényeinek megfelelő – például volumennövelő, hirdatáló, színvédő, regeneráló vagy épp korpásodás elleni – termékkel való, második samponozás, újabb minimum 1 percig. A hajmosást dupla tisztítás esetén is, sőt, ilyenkor még inkább ajánlatos hajbalzsammal zárni, melyet persze ugyanúgy csak a hajvégekre kell felvinni, mint egy szimpla hajmosáskor.

Kinek való, kinek nem?

A legtöbb hajtípus számára, a hajmosások bevett gyakoriságától függetlenül, a heti egyszeri dupla tisztítás lehet kifejezetten előnyös, ennél gyakrabban nem javasolt elvégezni. A nagyon vékony és/vagy száraz hajúak esetében viszont a módszer heti rendszerességgel való alkalmazás esetén tovább száríthatja, gyengítheti is a tincseket. Éppen ezért az ilyen hajtípussal rendelkezők jobb, ha csak havonta egyszer vagy legfeljebb kétszer végzik el a dupla tisztítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top