nlc.hu
Trend

Egy szakértő szerint ilyen gyakran kell hajat mosni

Egy hair stylist végre elmondja, milyen gyakran érdemes hajat mosnunk

Ha túl sokszor mossuk a hajunkat az sem jó, de ha túl ritkán, azzal is csak a bajok vannak. Egy hair stylist végre rendet rak a gondolatainkban és elmondja, milyen gyakran pattintsuk fel a samponos flaskát.

Nemzedékek óta kérdezték az emberek, hogy milyen gyakran és mikor kell hajat mosni, miközben igyekeznek minél tovább halogatni a hajmosást anélkül, hogy zsírosnak tűnjön. Egyesek azt állítják, hogy a legjobb, ha kétnaponta mosnak hajat, míg mások egy hétig is víz nélkül hagyhatják a tincseiket, és úgy is tökéletesnek tűnik. Ebben a szárazsampon is szerepet játszhat, az emberek bizonyos márkákra esküsznek, és szigorú hajápolási rutint követnek. A YouTube csatornáját használva TheSalonGuy úgy döntött, pontot tesz a vita végére – írja a brit Metro.

Rengeteg ember van az interneten, akik azt mondják: ‘Mosd meg a hajad minden héten”, “Mosd meg kéthetente” vagy “Mosd meg évente egyszer” – ezek az őrült, őrült dolgok. Profi hair stylistként sok-sok évnyi tapasztalattal azt mondom: mossa meg a haját, amikor szükséges.”

Bár ez a tanács továbbra is erősen szubjektív, TheSalonGuy javaslatot tett, hogy mely napokon érdemes mosnunk: “Véleményem szerint a heti kétszeri vagy háromszori hajmosás – esetleg hétfőn, szerdán és pénteken – teljesen tökéletes.”

Hajmosás

Létezik tökéletes hajmosás-gyakoriság? (fotó: Annette Riedl/dpa (Photo by Annette Riedl/picture alliance via Getty Images)

Ez valóban elősegítheti a haj gyorsabb növekedését is, mivel természetes olajokkal hidratálja a fejbőrt anélkül, hogy lehetővé tenné a szennyeződések és a bőrsejtek felhalmozódását, ami a bőr irritációját okozhatja. A túl gyakori hajmosás eltávolíthatja ezeket az olajokat, ami korpásodáshoz vagy kiszáradáshoz vezethet. Ha a fejbőr kiszárad, próbáljon meg hidratáló samponra váltani, vagy csökkentse a mosás gyakoriságát. Általában két nap a tökéletes kompromisszum, azonban azok számára, akik sok fizikai tevékenységet végeznek a nap folyamán, TheSalonGuy azt mondta, hogy “a lehető leggyakrabban mossanak hajat”, mert “nem fog kárt okozni, és nem lesz vége a világnak.” Persze ez a gyakoriság sem mindenkinek felel meg, mert a hajtípusunk is erősen befolyásolja, így végső soron igaz: akkor kell hajat mosni, amikor úgy érezzük, már szükségünk van rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top