Vigyázz: ezek a rúzsok nagyon öregítenek!

CS.Á. | 2024. Október 02.
Ezek a rúzsok szépek ugyan, mégis idősebbé tesznek. Érdemes tőlük elköszönnöd, ha fiatalos megjelenésre vágysz.

Egy jól megválasztott rúzs teljessé teszi a sminket és az egész megjelenést. A megfelelő színnel ragyogóbbá teheted arcod és üdébbé a megjelenést, egyes árnyalatok azonban éveket öregíthetnek az összhatáson. Ha nem szeretnéd, hogy idősebbnek tűnj, akkor érdemes néhány fajtának búcsút mondanod.

Sötét tónusok

Az egyik leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek, az a túl sötét, bordós árnyalatok választása. Bár ezek a színek elegánsak lehetnek, különösen ünnepi alkalmakkor, a mindennapi sminkben mégis könnyen öregíthetnek, a mélybordó rúzsok ugyanis szigorúvá teszik az arcot, kiemelik a finom ráncokat és fakóvá teszik a bőrt. Érdemes inkább melegebb, vöröses árnyalatokat viselni, amelyek frissességet sugároznak és természetes ragyogást adnak az arcnak.

Hideg pasztellek

A világos rózsaszín, különösen a pasztelles, fagyos árnyalatok szintén éveket adhatnak korunkhoz. Ezek a színek gyakran túl kontrasztosak a bőr természetes tónusához képest, és mesterségesnek hatnak. Ráadásul a fagyos hatású rózsaszín még az egészséges ajkakat is kicsit szárazabbnak, vékonyabbnak mutathatja. Helyettük érdemes a lágyabb tónusú rózsaszíneket választani, amelyek harmonikusabbá teszik a megjelenést, és fiatalosabb külsőt kölcsönöznek.

Narancs változatok

A narancsos tónusú rúzsok szintén problémásak lehetnek, különösen akkor, ha túlságosan világosak vagy mattak. Ezek a színek gyakran elütnek a bőrtől és hivalkodóak, ami nem szerencsés, ha a cél az, hogy fiatalosabbnak tűnjünk. Az ilyen árnyalatok helyett válassz inkább barackos vagy korallos verziót, mely sokkal lágyabbá és frissebbé varázsolja az arcot.

Komor barna

A túlzottan barna árnyalatú rúzsok, amelyek a 90-es években voltak népszerűek, ma már jobb, ha inkább a fiókban maradnak. A barna rúzsok keményebbé teszik az arcvonásokat, és gyakran fakónak mutatják az arcot. Helyettük a fahéjas vagy karamelles árnyalatok sokkal szerencsésebbek, hiszen jóval természetesebb hatást keltenek, és kiemelik az ajkak természetes szépségét.

Metálfények

Végül pedig a túl fényes, metálos árnyalatok is öregíthetnek, mivel ezek a színek mesterséges fényt adnak az ajkaknak, ami hangsúlyozza a ráncokat és elüt a bőr természetes textúrájától. A metálos rúzsok helyett selymesebb, szatén hatású változatokat érdemes ajkaidra kenni, melyek üdébbé teszik az összhatást.

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version