Csodaszép felnőtt nő lett Katalin Amália holland trónörökös

Gloria | 2024. Október 06.
Kislányként állandóan rajta gúnyolódtak a lapok, de a nép szeretetét soha nem veszítette el. Ma már 21 éves a holland trónörökös hercegnő.

Idén decemberben lesz huszonegy éves Katalin Amália orániai hercegnő, holland trónörökös. Már kisgyermek korától a nyilvánosság előtt éli az életét, így nem hiába mondják azt a hollandok, hogy a “szemük előtt lett csodaszép nő” a trónörökös.

Katalin Amália orániai hercegnő és édesanyja 2006-ban. (Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images)

A holland trónon jelenleg Vilmos Sándor király ül, aki édesanyját Beatrixot követte a trónon, miután az nyugdíjba vonult. A király felesége Máxima  királyné, aki három gyermeknek adott életet. A legfiatalabb a 17 éves Ariane, a középső lány a 19 esztendős Alexia, a legidősebb és egyben a trónörökös pedig: Katalin Amália, aki idén decemberben lesz 21 éves.

Katalin Amália orániai hercegnő 2013-ban. (Fotó: Chris Jackson/WireImage)

Katalin egy állami általános iskolába járt (sokszor kerékpárral), és az Amszterdami Egyetemen is beköltözött a helyi kollégiumba, de megannyi biztonsági kockázat miatt, vissza kellett költöznie a palotába. 2023-ban távoktatásban folytatta az egyetemi tanulmányait – politológia és közgáz szakra jár – miközben Madridba költözött, ahol a spanyol királyi család védelmét élvezte.  Titkosszolgálati feljegyzések szerint a hercegnőt el akarta rabolni a marokkói maffia.

A trónörökös folyékonyan beszél spanyolul és kínaiul. Két évvel ezelőtt a norvég trónöröklési sorban második, Ingrid Alexandra hercegnő 18. születésnapján viselt először külföldön tiarát. 2023-ban a Karib-térségben tartotta meg élete első, hivatalos királyi körútját.  Első önálló hivatalos külföldi útja pedig 2023 októberében volt, amikor másik “kollégája” Keresztély dán koronaherceg 18. születésnapi ünnepségére utazott Dániába. 

A hercegnő duci kislány és kamasz volt, amiért már egészen kiskorától céltáblája volt az újságírók gúnyolódásnak. A testszégyenítésre válaszul a lakosság támogatását fejezte ki a hercegnő felé.

Még 2024 januárjában írták meg a lapok, hogy Katalint Boris Saxe-Coburg-Gotha, más néven Turnovo hercege vette le a lábáról, ám arról a kapcsolatról azóta sem lehetett többet hallani.

Csekkold le galériánkban az ifjú hercegnő hivatalos szerepléseit!

Katalin Amália orániai hercegnő

A hercegnő idén decemberben lesz 21 éves. (fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

Katalin Amália orániai hercegnő és szülei: Sándor Vilmos király és Maxima királyné

xKatalin Amália orániai hercegnő és szülei: Sándor Vilmos király és Maxima királyné (fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

Katalin Amália orániai hercegnő

Szeptember 17-én. (Fotó: Getty Images)

Katalin Amália orániai hercegnő és V. Fülöp spanyol király

V. Fülöp spanyol király Katolikus Izabella-rend nagykeresztjével tüntette ki a holland hercegnőt 2024 tavaszán. (fotó: Patrick van Katwijk/Getty Images)

Katalin Amália orániai hercegnő és édesapja Sándor Vilmos király az olimpián 2024-ben.

Katalin Amália hercegnő és édesapja Sándor Vilmos király az olimpián 2024-ben. (fotó: Getty Images)

Katalin Amália orániai hercegnő

Csodaszép kék ruhában (fotó: Getty Images)

Exit mobile version