Ez a szőke árnyalat a szezon legdivatosabb hajszíne

nlc | 2024. Október 28.
A legkevésbé sem hivalkodó, viszont annál sokoldalúbb szőke árnyalat, melyet nem mellesleg a világ egyik legnagyobb sztárja hozott divatba.

Mousy blonde, vagyis magyarul egérszőke a neve annak a hajszínnek, mely az elmúlt hónapokban egyre felkapottabbá, mostanra pedig a szezon meghatározó trendjévé vált. Az árnyalat a „Swift-effektus”, vagy Taylor Swift hatására jött divatba, a popikon ugyanis hosszú ideje ilyen hajszínt visel.

„A világosbarna és a sötétszőke határán áll, de olyan ragyogása van, hogy átüt rajta a fény. Nem virít úgy, mint egy szuperszőke vagy egy szupersötét. Ez semleges” – definiálta a szóban forgó szőke árnyalatot Zoe Irwin sztárfodrász a Glamour.com riportjában. 

Taylor Swift (Fotó: Jamie McCarthy/WireImage)

Az egérszőke ugyan kevésbé élénk árnyalat, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne figyelemfelkeltő. A szakember rámutatott: az egyik legnagyobb előnye, hogy mindenhez passzol. Gykaorlatilag tökéletes középutat jelent azok számára, akik szeretnének kifejezetten divatos hajszínt, viszont nem köteleződnének el a szélsőségsebb vagy harsányabb árnyalatok mellett. 

„A haja olyan háttértónus volt, amely az összes különböző korszakával működött és felerősítette azokat, ahelyett, hogy ütközött volna velük” – magyarázta Zoe Irwin, miért volt hibátlan választás Taylor Swift számára is ez a hajszín az Eras Tour idején. 

A hajszínnek a sokoldalúságon túlmenően az is nagy előnye, hogy könnyen válthatsz belőle akár világosabb, akár sötétebb tónusokra is, ha épp ahhoz kapnál kedvet.

Az egérszőkét természetes szőkéből indulva a legkönnyebb megfesteni: a sötétebb festék ilyenkor egyfajta árnyékként vagy fátyolszerűen kerülhet a szőke alapra. Az olyan árnyalatokhoz képest pedig, mint például a platinaszőke, sokkal kevesebb karbantartást igényel. Amire leginkább oda kell figyelni, hogy megőrizze a fényét és puha tónusát. 

Exit mobile version