Egy életre elcsúfította a fiatal nő arcát a kontár kozmetikus

nlc | 2024. Október 28.
A 24 éves nő csupán szebb bőrre vágyott, azonban a kontár kozmetikus által végzett kezelés maradványait immár élete végéig viselni fogja az arcán.

Smink nélkül is magabiztosnak akartam érezni magam. Most még rosszabb helyzetben vagyok, mert néhány folt helyett egy hatalmas heg van az arcomon” – mondta a 24 éves Melia Nielsen, aki egy népszerű kozmetikai kezelés során szenvedett életre szóló sérülést. 

Az angliai Lincolnshire-ben élő nő júliusban végeztetett magán microneedling, azaz mikrotűs arckezelést, melynek során a bőrben aprócska tűk segítségével stimulálják a kollegéntermelést. A kezelésért átszámítva mintegy 35 ezer forintnak megfelelő összeget fizetett. Az első alkalmon minden rendben is zajlott, a másodikon azonban balul sültek el a dolgok. A kozmetikus ugyanis az arca egy részén túl sokszor haladt át, ami miatt Melia bőre vérezni kezdett.

„Akkor nem mondott erről semmit, de valójában véreztem. Csak öt-hat nappal később vallotta be egy üzenetben, hogy észrevette, hogy eléggé vérzek” – idézte fel a nő.  

A kozmetikus, akit Nielsen nem nevezett meg nyilvánosan, a vérző területet megtisztította valamivel, valószínűleg arctonikkal, amivel kémiai égést idézett elő a nyers bőrön. 

„Ott és akkor nagyon csípett, ő pedig folyamatosan azt kérdeztgette: Jól vagy? Most már értem, miért kérdezte ezt.”

A szolgáltató ezek után csupán annyit tanácsolt Meliának, hogy ügyeljen a kezelt területre. A bőre azonban vörösödni és váladékozni kezdett.

„Úgy gondoltam, hogy ez nem normális. Aznap este, mikor ez történt pánikba estem. Kimostam vízzel, és nem tettem rá semmit. Amikor másnap reggel felébredtem, az egész olyannak tűnt, mint egy zúzódás. Borzalmas és lila lett. Elállt a váladékozás, de nedves volt érintésre. Tényleg nagyon be volt dagadva. Nagyjából az egész arcom, egészen a szemem környékéig.”

A fiatal nő elmondta azt is, többször jelezte a szolgáltatónak, hogy problémája van, azonban ő figyelmen kívül hagyta az üzeneteit, egészen addig, míg meg nem írta neki, hogy a sürgősségi osztályra tart. A kórházban az orvosok megerősítették, hogy valóban kémiai égési sérülésről van szó, szerencsére azonban nem fertőződött el.

Nielsen azt mondja, a szolgáltató, akinél a kezelést végeztette és akinek akkor már több hónapja visszajáró vendége volt, megpróbálta őt hibáztatni a történtekért, ami nagyon felzaklatta őt. 

„Az összes bőrápoló terméket, amit használtam, ő javasolta nekem. Semmi gondom nem volt a többi kezeléssel sem.”

A kozmetikus végül megpróbált ingyenes szolgáltatásokat kínálni a kellemetlenségekért cserébe, ahelyett, hogy Nielsen orvosi kezeléseinek költségeit térítette volna meg. Végül a felelősségre vonás is elmaradt.

A hegek megnehezítették, hogy az eset után újra munkába tudjon állni és még most, hónapokkal később sem ugyanolyan a bőre, mint volt. A hegek végleg ott maradnak az arcán. 

„Még most is, ha megdörzsölöm az ujjaimmal, teljesen más tapintású, mint az arcom többi része. Soha nem múlik el teljesen. Körülbelül egy hónapja sminkeltem először. Még most is olyan érzékeny a terület, hogy az egy napos sminkviselés is fellobbantja a gyulladást.” 

Melia megtudta azt is, hogy a kozmetikus, aki a kezelést végezte, mindössze egy kétnapos képzést végzett el mielőtt élesben is használni kezdte volna a mikrotűs készülésket. A nő mindenkinek azt tanácsolja, hogy az ő esetéből tanulva kizrólag olyan szakemberrel végeztessen ilyen vagy ehhez hasonló kezelést, aki megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik. 

via

Nyitókép: Illusztráció – Getty Images

Exit mobile version