Hódít a világ első Twitter-szállodája

Kármán Nikola | 2014. Március 25.
Bár általában akkor megyünk szabadságra, ha szeretnénk kivonni magunkat a forgalomból egy időre, vannak, akik ilyenkor sem tudnak elszakadni az internettől és a nyüzsgéstől. Számukra nyílt meg a Twitter-élményhotel, amely máris a fiatalok kedvence lett.

A Melia spanyol szállodalánc mallorcai hoteljába lépve úgy érezhetjük magunkat, mintha egy virtuális térbe kerülnénk. Bárhová nézünk, a kék madaras Twitter-dizájn tekint vissza ránk, amely azt sugallja: élj online! A @SolWaveHouse Hotel néven futó komplexum a közösségi oldal arculatát tükrözi minden téren, még a koktélok is világoskék színűek.

Csekkolj be 184 karakterben!

A 184 tengerre néző szoba egyikét elfoglalva bármit elintézhetünk tweetek segítségével, ki sem kell kászálódnunk az ágyból vagy a medencéből. A vendégek ugyanis 140 karakterből álló szöveges üzenetek segítségével adhatják át kívánságaikat a személyzetnek. A helyszínen működő SocialWave nevű virtuális közösséghez kapcsolódva a látogatók megismerkedhetnek egymással is, ha személyesen nincs hozzá kedvük.

Hódít a világ első Twitter-szállodája

Bár általában akkor megyünk szabadságra, ha szeretnénk kivonni magunkat a forgalomból egy időre, vannak, akik ilyenkor sem tudnak elszakadni az internettől és a nyüzsgéstől. Számukra nyílt meg a Twitter-élményhotel, amely máris a fiatalok kedvence lett.

Partihotel

Az idelátogatók jobb, ha felkészülnek arra, hogy talán fáradtabban mennek majd haza, mint ahogyan érkeztek. Itt ugyanis egy percre sem lehet unatkozni: a ház igazi partihotelként funkcionál. Az állandó pörgést élménymedencékkel, partikkal, gasztronómiai ínyencségekkel és egész napos élőzenés koncertekkel biztosítják. A bulizók új élményekkel gazdagodnak, amelyeket saját készítésű fotóikkal illusztrálva megosztanak a Twitteren.

Érdekes hotelek még a nagyvilágból

A portugáliai Alentejo régióban található különleges szálloda a hotelszobák kényelmét a homokos part élményével ötvözi. A rusztikus stílusú, vízparti nyaralók belsejében is homokos a talaj, így például az ágyból felkelve vagy étkezés közben is puha homokot érezhetünk a talpunk alatt. Persze nyilván azt sem lehet megúszni, hogy az ágyneműre is kerüljön egy kevés a homokból, ami viszont már határozottan kevésbé kellemes.

 
2011-ben, csaknem ötszáz méter magasban nyitott meg a világ legmagasabban fekvő szállodája, a hongkongi Ritz-Carlton. A lenyűgöző luxushotel tériszonyosoknak nem igazán ajánlott.

 

Nemcsak Twitter-szálloda van, de antikütyühotel is. Egyre több szálloda csomagajánlataiban szerepel ugyanis a digitális méregtelenítés, amelynek feltételeként a a szállóvendég vállalja, hogy minden kütyüjét otthon hagyja, illetve leadja azokat a szálloda recepcióján. Az újdonság a szállodák legújabb akciója a mindent maguk mögött hagyó vendégek elcsábítására: akár 20 százalék kedvezményt is kaphat az a nyaraló, aki vállalja a kütyümentes vakációt.

És az őrületnek még nincs vége. Egy élelmes brit taxisofőr mini szállodaszobává alakította át a taxiját a 2012-es londoni olimpia idejére.

Exit mobile version