Egyiptomi nyaralás: 10 hely, amit látnod kell

nlc | 2015. Június 13.
Egyiptom káprázatosan szép ország. Ha már jártál ott, vélhetően megnézted a piramisokat, fürödtél a Vörös-tengerben. Ha épp most tervezed, megmutatjuk, miért érdemes Egyiptomba utaznod. 10 helyet gyűjtöttünk össze, melyeket legalább egyszer neked is látnod kell.

1. Abu Szimbel sziklatemplomok

A II. Ramszesz idejében épült sziklatemplomokat a Nasszer-tó nyugati partján találod. Érdekességük, hogy valamennyit a hatvanas években helyezték át mostani helyükre a Nílus áradása miatt. A bámulatos épületek a világörökség részét képezik.

2. A luxori templom Egyiptom háromezer éves vallási helye

Az ókori templomegyüttest számtalanszor továbbépítették az elmúlt háromezer év során. Legszebb része a napudvar, melyet egyiptomi utazásod során érdemes a látnivalók közé sorolni.

3. A kairói fűszerpiac

Egyiptom legnagyobb és legrégebbi piaca, a Khan el-Khalili különleges árukínálatával, az ország sajátos fűszereivel csábít vásárlásra. Ilyen forgatagot még nem láttál. Alkudni kötelező, hiszen az árusok általában jó magas árakat mondanak elsőre.

4. Sharm el-Sheikh, Egyiptom egyik legvonzóbb városa

A búvárok és a tengerpartot imádók nem hagyhatják ki Sharm el-Sheik városát, mely a Sínai-félsziget déli csücskének legnagyobb települése. Számtalan szálloda, forgalmas és hangulatos utcák, vásárlási lehetőségek várják a turistákat.

5. Hurghada Egyiptom egyik legszebb üdülővárosa

Hangulatos üdülőváros a Vörös-tenger káprázatosan szép partján. A város hosszú sétánya naplemente után megtelik a helyi árusokkal. A bazár utcát és a kéttornyú mecsetet is érdemes megnézni, ha Hurghadában jársz.

6. Dahab és a Blue Hole

A piciny egyiptomi halászfalu a búvárok kedvenc helye, itt található ugyanis a világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége, a Blue Hole, azaz a Kék Lyuk. A tengerpart közelében aszteroida becsapódása hozta létre a több száz méter mély krátert.

7. Egyiptom folyója, a Nílus

Őseink a Nílus mellett alapították első településeiket, az emberiség bölcsőjének is tekintik Egyiptom leghosszabb folyóját.

8. Philea temploma Egyiptom egyik legparányibb szigetén áll

Ízisz templomaként is emlegetik ezt a különleges épületegyüttest, melyet a turistalátványosságok között kevésbé említenek, pedig páratlan látványt ígér.

9. Asszuán városa, mely nemcsak a gátról nevezetes

Asszuán városa egykoron Egyiptom déli határaként is szolgált. A városban káprázatos forgalom és hangulat vár. Simeon kolostorát és a Núbiai Múzeumot kötelező a látványosságok közé sorolni.

10. Az egyiptomi piramisok és a szfinx

Az egyiptomi nyaralás és a látnivalók listája nem lenne teljes a piramisok és a szfinx nélkül.

Nézd meg az Egyiptomról, az emberiség bölcsőjéről készült gyönyörű videót is.

További cikkek Egyiptom témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Exit mobile version