Szabadidő

EGYIPTOM, Afrika csodája

„Nincs még egy ország, mely ennyi csodát tartogatna” – írta Hérodotosz 2400 évvel ezelõtt, és a mai kor látogatói mind találnak Egyiptomban valami ízlésüknek megfelelõt.




Egyiptom hallatán egzotikus helyek, piramisok, fáraók, Tutanhamon kincsei és egy rég letűnt, dicsőséges civilizáció titokzatos képei elevenednek meg szemeink előtt.

A Vörös-tenger páratlan lehetőséget nyújt a búvároknak és a vízi sportok szerelmeseinek, a régészet, a történelem iránt érdeklődőknek pedig felbecsülhetetlen élményt nyújtanak az ötezer éves archeológiai kincsek.

Az Egyiptomba látogató turisták számára kihagyhatatlan látnivalók Gíza híres



piramisai, a Szfinx, az Egyiptomi Múzeum Tutanhamon kincseivel, Luxor és Karnak csodálatos templomai és Théba királysírja. De ezen túl felkereshetik Memphisz múzeumát, Szakkara piramisait és sírkertjeit vagy megcsodálhatják Alexandria római kori emlékeit. A korábban különlegességnek számító nílusi hajóutak mára népszerű turistaprogrammá váltak. Ötcsillagos hajókkal a Níluson felfelé hajózva kalauzolják el az érdeklődőket Egyiptom fontosabb emlékeihez, a méltán híressé vált építészeti kincsekhez: az utazás során lehetőség nyílik Kairó és Gíza piramisainak megtekintésére, Hatsepszut királynő templomának, a Királyok völgyének és a Memnon kolosszus felfedezésére, Edfu és Kom Ombó templomainak csodálatára. Akit inkább Kairó világvárosi forgataga, egzotikus éjszakai élete vonz, bátran vállalkozzon a nyüzsgő metropoliszban eltöltött hosszú hétvégére. Kairó Egyiptom fővárosa és egyúttal Afrika legnagyobb városa. Bebarangolhatja az ezer mecset városát és élvezheti a kairói bazárok jellegzetes keleties hangulatát. Kairó leglátogatottabb nevezetessége a közelben fekvő Gíza.





Medina Tours Utazási Iroda


1061 Budapest, Andrássy út 3.

Tel.: 266-0832, 266-0833


1092 Budapest, Ferenc krt. 7. (Mester utca sarok)

Tel.: 219-5270, 219-5271








Foglalja le nyaralását online rendszerünkön keresztül!

www.medina.hu

www.dinoclub.hu





Hurghada
a Vörös-tenger legnépszerűbb üdülőhelyévé vált, a kristálytiszta tengert finom homokkal borított tengerpartok szegélyezik. Korallzátonyai a Vörös-tenger hihetetlenül gazdag élővilágát tárják elénk. Ideális hely búvárkodáshoz, számos merülőhely található Hurghadán és környékén. A tenger vizének hőmérséklete ritkán csökken 22 °C alá, így tökéletes feltételeket biztosít az üdülők számára. A hurghadai szállodák minden igényt kielégítően nyújtják szolgáltatásaikat, a pihenésre vágyóknak el sem kell hagyniuk a szállodát, a látványos medencék és a privát strandok megléte mára már alapfeltétel.

A családdal utazó nyaralók számára nyújt kiváló szolgáltatást a Medina Tours DINOCLUB-ja. A jól felszerelt gyermekbarát szállodák csodás tengerparti környezetben találhatók, és teljes mértékben kielégítik a gyermekes családok igényeit. Egyiptommal kapcsolatban sokszor felmerül a kérdés, vajon tiszta, ápolt környezettel találkozunk?
A DINOCLUB hotelekben nem kell tartanunk a higiénia hiányától, így kisgyerekekkel is bátran nekivághatunk az egyiptomi nyaralásnak. A családi üdülés kényelmét családi szobák, nagy kertek, játszóterek, gyermekmedencék és homokos strandok biztosítják, és gyermekkedvezmények teszik még vonzóbbá.


•  DINOCLUB Palm Beach Hotel**** – all inclusive már 99 900 Ft/főtől
•  DINOCLUB Grand Hotel**** – félpanzió már 84 900 Ft/főtől
•  DINOCLUB Grand Resort***** – félpanzió már 89 900 Ft/főtől


A DINOCLUB szállodáiban júniustól novemberig magyar animátorok várják ingyenes szórakoztató programokkal a gyermekes családokat és az aktív, mozgalmas kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szülők nyugodtan pihenhetnek, amíg a gyerekek a miniclubban izgalmas játékokon vehetnek részt, de gondoltunk a tinikre és a felnőttekre is: nekik sport- és vetélkedőprogramokat, valamint esténként színvonalas show-műsorokat szervezünk.
A DINOCLUB-ban nyaraló családok már a repülőtéren érezhetik a Medina Tours kitüntetett figyelmét: a felnőtteknek útikönyvet ajándékozunk, a gyermekekre pedig egy igazi Dino-meglepetés vár!















 


 


 


 


 



A fakultatív programok sokasága nem hagy unatkozni egyetlen ideutazó turistát sem: utazzon el Kairóba, és ismerje meg az egyiptomi kultúra bölcsőjét,





vegyen részt egy szédületes és élménydús száguldáson a kősivatagban, ismerje meg a beduinok nem mindennapi életét, csodálja meg üvegfenekű hajóval a víz alatti korallszigetek világát, engedjen az Ezeregyéjszaka csábításának egy beduin sátorban elköltött finom vacsora és folklórest során! Vagy csak tevegeljen, vízipipázzon, és alkudozzon az egyiptomi portékákra a bazárban, és felejthetetlen élményekkel gazdagodik utazása során!

A Sínai-félsziget legdélebbi csücskében fekvő Sharm El Sheikh korallzátonyok által határolt. Itt található a világ második legnagyobb korallzátonya. Első számú búvárparadicsom, a köves, sziklás partvidék vonzó célterület a búvároknak és a vízi sportok szerelmeseinek. A kulturális és történelmi látnivalók után érdeklődőknek is szolgál meglepetéssel: itt található a Mózes-hegy, ahol a Biblia szerint Mózes átvette az Úrtól a Tízparancsolatot. Érdemes felkeresni a Szent Katalin-kolostort is, amelyet a legenda szerint a bibliai lángoló bokor helyén állítottak. A Színes Kanyont pedig látni kell! A hegyek között magának utat törő víz kikoptatta a sziklákat, és különböző színű rétegeket hagyott maga mögött.








A Medina Tours Utazási Iroda egyhetes és 11-12 napos üdülőprogramokat, nílusi hajóutakat és 5 napos hosszú hétvégéket kínál a fáraók birodalmába, Budapestről és Debrecenből közvetlen járatainkkal utazhatnak Hurghadára és Sharm El Sheikhre, ahol kristálytiszta tengervíz, napsütés és felhőtlen kék égbolt várja a turistákat.

Ha Önt is rabul ejtette ez a varázslatos ország, keresse fel irodáinkat, a Medina Tours partnerirodákat, vagy látogasson el weboldalunkra – www.medina.hu vagy www.dinoclub.hu –, ahol mindig aktuális akcióinkkal várjuk, és itt már online is lefoglalhatja nyaralását!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top