Egy a Disneylandnél sokkal menőbb park nyílt Párizs közelében

nlc | 2017. Szeptember 12.
Környezetbarát szabadidőpark nyílt a párizsi Disneyland mellett, amely bebizonyítja, hogy az igazán jó szórakozáshoz nincs szükség hullámvasútra, vattacukorra és görkorizó Mickey egérre sem, elég, ha a gyerekkel kimegyünk a természetbe kertészkedni egyet.

Természetbarát, családi turisztikai komplexum nyílt Párizstól 32 kilométerre, a franciaországi Disneyland tőszomszédságában. A Villages Nature névre keresztelt szabadidőparkban nincsenek hullámvasutak és körhinták, van viszont rengeteg zöld, kedves vízpartok és fantasy filmekbe illő víkendházak.

A 120 hektárnyi területen megépült ökoturisztikai projekt maximálisan környezetkímélő. Teljesen autómentes övezetről van szó, ahol egy lagúna körül találhatóak a zöld növényzettel teletűzdelt szálláshelyek és szórakoztató helyszínek, boltok, az éttermek, a lomkoronák közé épített kalandpark vagy a bárok. Az egész komplexum fűtési rendszere geotermikus megoldással van biztosítva.

Évente több mint 1 millió látogatót várnak a vakációs központba, és olyan programokkal csábítják a vendégeket, amelyeket vidéken azért általában megkap az ember, viszont a bukolikus környezet mellé itt a maximális kényelem és a környezettudatos nevelés is társul. A park központi eleme az Aqualagon, amely 12 000 négyzetméter területű vízi központ, és amelynek geotermikusan fűtött lagúnája 30 fokos. Ezenkívül farmok és konyhakertek is várják az idelátogatókat. 

Exit mobile version