nlc.hu
Utazás

Egy cuki kacsacsalád sétált Párizs utcáin, így segített nekik egy járókelő

Egy cuki kacsacsalád sétált Párizs utcáin, így segített nekik egy járókelő – videó

Egy cuki kacsacsaládot videóztak le a város forgatagában.
kacsacsalád

A TikTokon terjed egy videó, amelyben azt láthatjuk, hogy egy kacsamama az apróságaival nagy lendülettel sétál Párizs egyik utcáján. Hogy az útjuk biztonságosabb legyen, egy kedves nő segít nekik a járdán maradni, nehogy véletlenül az úttesten kössenek ki, és tragédiába torkolljon a családi kaland. A videót eddig több mint egymillióan nézték meg és több mint kétezren osztották meg.

@mynameissarahs

these little duckings, the lovely woman, the synchronized men, paris is perf

♬ Paris - Taylor Swift

Nem ez az első eset Párizsban, hogy kacsacsalád jelenik meg a főváros utcáin. 2022 nyarán rendőrök segítettek át egy forgalmas úton egy hasonlóan népes kacsa-famíliát.  A netezőket – érthető módon – lenyűgözte a rendőrök viselkedése.

Magyarországról is van egy idevágó, aranyos történetünk: a Budapesti tűzoltók – fővárosi katasztrófavédelem elnevezésű YouTube-csatornára került fel egy videó, amely a X. kerületi Újhegyi úton készült, még 2020-ban. Ebben az látható, hogy egy szűk csatornába zuhant két kiskacsa, a kacsamama pedig a közelben hápogott bánatában.

A több meter mély, sötét csatornából csak a kiskacsák hangját lehetett hallani, a tűzoltók nem is látták először, hogy mi a hang forrása. Végül a fővárosi katasztrófavédelem videós csoportja sietett a segítségükre, akik a kamera vakujával világították be az üreget. A tűzoltók egy rögtönzött mentőponyvát készítettek, amelyet kötélre erősítve a mélybe engedtek. Amikor az egyik kiskacsa a ponyva fogságába került, gyorsan kiemelték, majd folytatták a mentést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top