nlc.hu
Szabadidő

Népes családjával tért vissza nevelőszüleihez a mentett kiskacsa

Egynapos kiskacsát fogadott örökbe egy pár, családjával tért vissza hozzájuk – fotók

Reménykedtek abban, hogy Freda egyszer visszatér, és igazuk lett.

Phil Garner egy horgásztónál talált rá egy egynapos tőkés récére, ami szemmel láthatóan rossz állapotban volt. Fiával együtt órákon át próbálták megkeresni a szülőket, de nem jártak sikerrel, így a férfi kabátzsebében hazavitte a kacsafiókát, és feleségével együtt nevelgették.

“Először nem voltam túl lelkes attól, hogy az otthonom kacsamenedékké változik, de elfogadtam. Philnek három rákműtétje volt, sok kezelésen esett át. Nehéz időszak volt ez számára, és bizonyos szempontból Freda segített neki átvészelni. Ő volt az őrangyal. Azt hiszem, nem véletlen, hogy része lett az életünknek” – nyilatkozta Julia Garner. 

A házaspár gondoskodó figyelmének köszönhetően Freda szépen fejlődött, és amikor elég nagy lett, kirepült a családi fészekből. Pótszülei megsiratták, de annál nagyobb volt az öröm, amikor  néhány hónappal később meglátogatta őket, és kiderült, nem egyedül érkezett. 

Vadkacsafióka egy házicipőben ül
Megnézem
Összes kép (4)

Fredát ugyanis elkísérte párja, valamint egy csapatnyi – szám szerint 11 – kiskacsa. „Egyetlen kiskacsából tizenegy lett, nagy volt a káosz. Kell nekik hely, ahol tudnak úszni és fürdeni, így mindenhol kacsaúsztatók vannak. A kert úgy néz ki, mintha egy bomba robbant volt ott, de engem nem zavar” – mesélte Phil Garner, aki titkon végig reménykedett abban, hogy Freda visszatér majd hozzájuk. 

Vadkacsafióka úszik a vízben

Fotó: Pexels

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top