Család

Rendőrök és tűzoltók összefogásával menekült meg a kacsacsalád

Egy kacsamama kétségbeesett segély-hápogására reagáltak profin a budapesti rendőrök és tűzoltók

A Budapesti tűzoltók – fővárosi katasztrófavédelem elnevezésű YouTube-csatornára került fel az alábbi video, amely a X. kerületi Újhegyi úton készült csütörtök délután.

Egy szűk csatornába zuhant ugyanis két kiskacsa, a kacsamama pedig a közelben hápogott bánatában. A több meter mély, sötét csatornából csak a kiskacsák hangját lehetett hallani, a tűzoltók nem is látták először, hogy mi a hang forrása. Végül a fővárosi katasztrófavédelem videós csoportja sietett a segítségükre, akik a kamera vakujával világították be az üreget.

A tűzoltók egy rögtönzött mentőponyvát készítettek, amelyet kötélre erősítve a mélybe engedtek. Amikor az egyik kiskacsa a ponyva fogságába került, gyorsan kiemelték, majd folytatták a mentést.

kacsacsaládot mentettek budapesten - videó

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Miután a másik kiskacsát is sikerült biztonságba helyezni, a Kőbányai Bányatóhoz kísérték a kacsamamát, a kiskacsákat a rendőrség két munkatársa kézben vitte el a helyszínig, a különleges vonulást két rendőr-, és egy tűzoltóautóval biztosították.

A tó partjánál aztán szabadon engedték a kiskacsákat, akik boldogan szaladtak oda anyjukhoz, hogy végül együtt tűnjenek el a nádasban.

Innen is nagy pacsi a mentésben részt vevő tűzoltóknak, rendőröknek és katasztrófavédelmi szakembereknek.

Még több cukiságért kattints további cikkeinkre:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top