Szabadidő

Megvalósult a rajzfilm: prérifarkas kergette a gyalogkakukkot

Az arizonai egyetem egyik munkatársának sikerült lencsevégre kapni a különleges jelenetet.

Bip-bip! Bizonyára többen így kiáltottak fel a címet látva, hiszen a többek között Tapsi Hapsit és Cucu malacot a világnak adó Looney Tunes csapatából jól ismeri a világ az agyafúrt, de mindig pórul járó prérifarkas és a pimasz gyalogkakukk – teljes magyar nevén Kengyelfutó gyalogkakukk – duóját. A kettős még 1949-ben debütált, az őket szerepeltető rajzfilmből összesen 49 epizód készült, ezek közül az utolsót 2014-ben mutatták be. 

Valódi gyalogkakukk-prérifarkas hajszát videóztak

A valódi gyalogkakukk csak nyomokban hasonlít rajzfilmbéli kollégájára (Fotó: Profimedia)

Most azonban nem a rajzfilmfigurákról van szó, hanem egy valódi prérifarkasról és egy valódi gyalogkakukkról, amelyet valójában kaliforniai földikakukknak vagy nagy futókakukknak is neveznek. A kisméretű madár az óránkénti 32-42 km/h sebességet is el tudja érni, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 12 lépést tud megtenni.

Az alábbi videót Michale Thomas Bogan, az Arizonia University adjunktusa rögzítette, miközben a hőség élővilágra gyakorolt hatásait tanulmányozta Tucson közelében. 

A felvételen a rajzfilmek tempójához képest meglepően visszafogott üldözés zajlik, sőt, a végén látszik, hogy a madárnak sikerül kereket oldania, a hoppon maradt prérifarkasnak pedig valami más vacsora után kell néznie. Az ő szemszögéből pozitívum, hogy legalább most nem esett a fejére egy páncélszekrény vagy egy hatalmas szikla.

A nem mindennapi találkozásról készült videó egyébként annyira népszerű lett, hogy még a Looney Tunes hivatalos Twitter-oldala is retweetelte Bogan videóját.

További cikkeink az állatok világáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top