Ez a kínai apa 30 ezer kilométert vezetett a lánya kedvéért

nlc | 2017. Szeptember 19.
Megérdemli az „Év apukája” címet. A 108 napos utazás 26 országon keresztül vezetett.

A történet úgy kezdődött, hogy Huang Haitao, az apa megígérte lányának, Huang Xinyinek, hogy amennyiben sikeresen felvételizik egy amerikai egyetemre, személyesen fogja őt elvinni oda. A család nem először vágott neki ilyen őrült túrának, ez az ötlet is épp egy négy évvel ezelőtti északi-sarki expedíción merült fel, amelyen együtt vettek részt.

Forrás: 人民日报/WEIBO

A dologból ígéret lett, mígnem a lányt végül fel is vették idén egy seattle-i egyetemre. Apja azonnal elkezdte tervezni az utazást, amikor megkapták az értesítőt az Egyesült Államokból.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakóhelyükről, a kelet-kínai Nankingból indultak útnak, a végállomás pedig a 30 ezer kilométerre levő Seattle University volt. 

A 30 ezer kilométeres túra útvonala

A 108 napos út során 26 országot érintettek, első megállójuk Oroszországban volt, majd Európán keresztül vezetett, ahol átmentek Macedónián, Szlovénián, Svájcon, míg elértek az angliai Southamptonba – számolt be az útról a Yangtze Evening News. 

Forrás: 人民日报/WEIBO

Innen repülővel mentek át az Egyesült Állmokba, kocsijukat pedig hajón szállíttatták át. Chicagóból elindulva a híres 66-os úton jutottak el Los Angelesbe, ahonnan észak felé folytatták útjukat Seattle-be, végül szeptember 11-én érkeztek meg az egyetemi campusra.

Forás: 人民日报/WEIBO

„Tanulni jött ide a lányom, számára a legfontosabb, hogy gyorsan berendezkedjen, és elkezdje az egyetemi életet” – nyilatkozta az egykori művészeti iskolai tanár, majd hozzátette, hogy talán ez volt az utolsó alkalom, amikor ilyen sok időt tudott együtt tölteni lányával.

Exit mobile version