Több száz poggyászt irányított rossz címre a szingapúri reptér mókamestere

nlc | 2017. Szeptember 20.
Mindig bosszantó, ha a repülőtéren elkeveredik vagy elvész a csomagunk, de ezt a legtöbb esetben nem a szándékos rosszindulat, hanem a figyelmetlenség okozza. Szingapúrban most viszont szintet léptek a műfajban.

Szingapúrban, korunk talán egyetlen valóban sikeres tekintélyelvű, egypártrendszeri keretek között működő demokráciájában köztudottan nagy a rend. Szigorúan büntetnek cigarettázásért, köpködésért, az illemhely nem megfelelő használatért, de még olyanokért is, ha mondjuk valaki nyilvános helyen próbál megszabadulni használt rágógumijától a liberális demokráciákban igen kedvelt odaragasztásos módszerrel.

Még Szingapúrban is lehetne nagyobb a rend

Egyébként is, de így aztán pláne érthetetlen a szingapúri repülőtér alkalmazottjának története, aki meglehetősen szokatlan hobbit választott magának. A poggyászrakodóként dolgozó Tya Boon Keh a vádak szerint majdnem háromszáz alkalommal cserélte fel a gondjaira bízott csomagokon a poggyászjegyeket, naponta legalább egyet, amelyek így természetesen nem a megfelelő célállomásra érkeztek. Hogy ezt pontosan miért is csinálta, arra nem adott egyértelmű magyarázatot, mindenesetre ha bűnösnek találják, akár egy év börtönre vagy komoly pénzbüntetésre is számíthat. 

Exit mobile version