Utazás

Iszonyatos tömeg várható a Liszt Ferenc reptéren

A reptér most azt mondja, felkészültek, és nem lesz káosz.

A Budapest Airport közleményét idézi a Turizmus online, miszerint július végén és augusztus elején két nagyszabású sportesemény, valamint több nyári fesztivál is megrendezésre kerül Magyarországon. Az erős napokra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megerősített terminálüzemeltetéssel, biztonsági szolgálattal, parkolófelügyelettel és takarítói szolgálattal készül. A Budapest Airport kéri az utasokat, hogy a megnövekedett forgalomra való tekintettel a szokásosnál hamarabb érkezzenek ki a repülőtérre.
 
Július 29-én kezdődik és augusztus 7-ig tart a 2019-es Maccabi Európa Játékok sportrendezvény, amelyet ezúttal Európa sportfővárosában, Budapesten rendeznek meg. A közel másfél hétig tartó program a kontinens legnagyobb zsidó sport- és kulturális rendezvénye, amely egyben a legnagyobb idei sportesemény Magyarországon. A játékokra a sportolók, csapatok, fellépők és szurkolók már napokkal előbb megérkeznek, többnyire repülővel, ami különösen nagy szervezést igényel a repülőtér és valamennyi hatóság részéről a nyári szezon eleve magasabb forgalma miatt.

Fotó: Budapest Airport Facebook

Ugyanezen a héten zajlik a Forma–1 Magyar Nagydíj is, amely a versenyhétvége előtti napokban szurkolók tízezreit vonzza Magyarországra. A repülőtéren eközben a kisméretű sugárhajtású gépek forgalma is csúcsra jár: a szervezők és a csapatok, akárcsak a pilóták, magángépekkel érkeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljára, a vasárnapi futam után pedig rövid időn belül már tovább is repülnek.

Sokáig a Forma–1 Magyar Nagydíj volt a rekordforgalom egyetlen kiugró hétvégéje a repülőtéren, mostanra azonban a számos magyarországi zenei fesztiválnak köszönhetően kiegyenlítődött a mezőny, egyebek mellett pl. a Sziget és az Ozora is tízezrével hozza a javarészt fiatal utazókat Magyarországra Európa minden szegletéből.

A következő hetekben nem lesz ritka a napi ötvenezret meghaladó utasszám, ezért a Budapest Airport arra kéri az utazókat, hogy a szokásosnál korábban érkezzenek a repülőtérre. Az utasok gyorsabb kiszolgálására számos idei fejlesztést bevet a Budapest Airport: korai poggyászfeladás akár több órával a járat indulása előtt, korszerűbb sormenedzselés, várakozásiidő-kijelzés és új biztonsági ellenőrző folyosók is működnek, hogy az utazás a lehető leggördülékenyebb legyen. A Budapest Airport minden érintett hatósággal együtt dolgozik azon, hogy a repülőtéren a sporteseményekre és a fesztiválokra érkező vendégeket kiszolgálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top