Bliccelő kutyákkal sem elnéző a BKK

nlc | 2018. Január 17.
Nemcsak emberek, hanem kutyák is előszeretettel bliccelnek a BKK járatain.

Emberre, kutyára egyaránt vonatkozik a szabály, hogy csak érvényes jeggyel vehet részt a budapesti tömegközlekedésben. S bár a kutya kisebb helyet foglal, mint egy ember, mégis ugyanannyiba kerül nekik a vonaljegy, mint a kétlábúaknak. Tavaly több tucat eb gazdáját bírságolták meg a BKK ellenőrei, mert a kis kedvenc jegy nélkül utazott.

A Pénzcentrum rákérdezett a közlekedési társaságnál, hogy egész pontosan hány kutyát értek bliccelésen tavaly, de nem kaptak pontos választ, ugyanis a bírságolásnál nem írják fel a papírra, hogy ember vagy állat bliccelt. Csak azt lehet tudni, hogy 44 bliccelő kutya gazdája utólag fizette be a bírságot a BKK Akácfa utcai irodájában.

A kutyáknak 5250 forintért lehet bérletet vásárolni a BKK járataira, ám kifejezetten kutyáknak szóló, kedvezményes áru vonaljegy nem létezik, ők is 350-ért – sofőrnél váltva 450 forintért – közlekednek.

A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

Exit mobile version