Pokoli körülmények egy balatoni vonaton

Szentes Adél | 2019. Június 11.
Az egyik utas felvételt is készített a zsúfolásig megtelt szerelvényen.

Ahogy beköszöntött a kánikula, magyarok tömege vette az irányt a Balaton felé, hogy a tóparton hűsölve próbálja elviselni a sivatagi hőséget. Azok azonban, akik vonattal vágtak neki az útnak, nem biztos, hogy jól jártak.

Az RTL Híradó tudósítása szerint pünkösdhétfőn az egyik Budapest felé tartó szerelvényen egy talpalatnyi hely sem volt, sokan álltak egész úton, többen pedig a padlón ülve tették meg az utat. A műsor egyik nézője felvételt is készített a vonaton, amin jól látható, hogy egy tűt nem lehetett volna leejteni, akkora volt a zsúfoltság. Kelenföldön több érkező utas hasonló helyzetről számolt be a híradó riporterének.

A MÁV-nál ugyanakkor állítják, felkészültek a hosszú hétvégére, országszerte forgalomban volt az összes kocsijuk. A társaság szóvivője elmondta, elsősorban a délutáni vonatokat erősítették meg a balatoni vonalakon, ezért történhetett, hogy aki délelőtt utazott vissza, nagyobb tumultust tapasztalt. Bár érkeznek a MÁV-hoz az elégedetlen utasok panaszai az állva utazás miatt, a társaság szerint így is biztonságos a közlekedés, azt semmilyen jogszabály nem tiltja.

Tömegnyomor miatt panaszkodnak a balatoni vonatokon (Fotó: MTI)

Exit mobile version