Magyarország kúl

Befejeződött a felújítás, mostantól gyorsabbak a dél-balatoni vonatok

Befejeződött a dél-balatoni vasútvonal felújítása, így gyorsabb vonatokkal utazhatunk és modern állomásokon várakozhatunk nyáron.

Vonat halad át a megújult balatonboglári vasútállomáson (MTI-fotó: Varga György)

Befejeződött a dél-balatoni, valamint a Kaposvár és Fonyód közötti vasútvonal felújítása, az expresszek menetideje Budapest és Keszthely között újabb 10 perccel, Kaposvár és Fonyód között 20 perccel csökken szombattól, a nyári menetrend életbelépésétől – írja az MTI.

A Balaton déli partján futó vonal nyáron a második legforgalmasabb az országban, ennek ellenére évtizedekig nem történt jelentős pályakorszerűsítés. A 2010-ben kezdett felújítások révén több mint 200 kilométeren újították fel a vasúti infrastruktúrát, ennek köszönhetően a vasút versenyképessé vált a közúttal szemben.

Szombattól egész nyáron Budapest és Siófok között hétvégenként 90 személyszállító vonat közlekedik majd átlagosan 30 percenkénti indulással, a korábbi kétórás ütem helyett pedig óránként járnak a Balaton déli partját kiszolgáló expresszvonatok.

A korábbi óránkénti 60-80 kilométer helyett többnyire óránkénti 100, a be nem épített területeken 120 kilométeres sebességgel haladhatnak a szerelvények. 17 állomáson és megállóhelyen készültek típusterv alapján esőbeállók és magasperonok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top