Az év kontentje: járja az országot és padokat értékel egy brit fiatal

nlc | 2020. Szeptember 05.
Instagramon ítél szigorú szempontok szerint Sam Wilmot. Tízpontos padot eddig nem talált.

Egy cél vezérli a 23 éves Sam Wilmotot: hogy megtalálja Nagy-Britannia legjobb közterületi padját. Ez teljesen komoly: a fiú keresztül-kasul járja az országot a szent (és kifejezetten közszolgálati) cél érdekében. Eddig nagyjából 200 padnál jár, amelyeket szigorú szempontok szerint osztályoz. Tízpontost még nem talált.

Bár most egy darabig nem utazunk külföldre, a projekt nekünk is jól jöhet. Például azért, mert megszületett az utóbbi idők legkedvesebb és legvidámabb Instagram-oldala, a Rate This Bench

Minden értékeléshez fotó is dukál, plusz egy részletes magyarázat, hogy hogyan jött ki a pontszám, mit kell tudni az adott padról és milyen érzés volt rajta ücsörögni. Figyelembe veszi a pad kialakítását, kényelmét, esztétikai értékét és a környező látnivalókat. Sam szigorú: az egyszerűen csak jó padokra bizony 5-öt ad a 10-ből. A 7-es pontszámnak már nagyon örülhet az adott pad. 

A legmagasabb pontszámot (9-est) egy Somerset megyei templom padja érdemelte ki, ennek egészen költői leírást szentelt a fiú. Azért nem adott neki 10-est, mert megvárja, amíg minden lehetséges padot kipróbál és visszanézve újraértékeli majd az élményt – lehet, hogy a végén tényleg ez lesz a tökéletes pad.

Ha ezek után te is padokra vágysz

Exit mobile version