Annyi bicikli volt a férfi udvarában, hogy már a Google Earth műholdképén is látni lehetett

Á.K. | 2022. Március 29.
Márciusban letartóztattak egy 54 éves brit férfit, akinek az udvarában több mint 500 lopottnak vélt biciklit találtak.

Gyakorlatilag egy lopottnak vélt biciklikből álló temető volt egy oxfordshire-i brit férfi udvarában, akit márciusban tartóztattak le az angol rendőrök. A férfit a szomszédjai jelentették fel, miután elszaporodtak a környéken a patkányok, ugyanis a biciklitemető ideális lakhelyül szolgált számukra. Amikor a rendőrök bementek az ingatlanra, arra számítottak, hogy találnak majd néhány biciklit, de az őket is meglepetésként érte, hogy ez a néhány valójában több mint 500 darab volt – írja az odditycentral.com.

Biciklik egymás hegyén-hátán az oxfordshire-i udvarban (Fotó: Facebook)

A hatóságok tippje szerint ez a mennyiség legalább öt év alatt jött össze, és folyamatosan nőtt. Mára már akkora, hogy a Google Earth műholdképén is ki lehet szúrni. A rendőrségnek jelenleg rengeteg munkát ad, hogy megpróbálják beazonosítani a lopott biciklik tulajdonosait. Az interneten sokan csodálkoztak, hogy miért nem tűnt fel az embereknek már jóval korábban ez a rengeteg lopott bicikli, hiszen ez a mennyiség több száz gyereknek lenne elegendő.

A Google Earth képe a biciklihegyről

A szomszédok nem gondolták ezt gyanúsnak? Úgy tűnik, hogy igen, ugyanis az egyik szomszéd a sajtónak elmondta, hogy már évek óta teszi a panaszokat, de a hatóságok az ujjuk hegyét sem mozdították az ügyben: mostanáig. A bicikliket állítólag egy furgonnal hozták az udvarra, éjjel és nappal is. Amikor rákérdeztek, hogy miért van szüksége ennyi biciklire, a férfi azt mondta, hogy adománynak szánja őket afrikai gyerekeknek. Egyelőre nem világos, hogy a férfi lopta a bicikliket, vagy csak kényszeres gyűjtögetőként kidobott darabokat szedett össze.

Exit mobile version