Borzalmas vége lett annak, hogy a műszerfalra tett lábbal autózott a lány

nlc | 2023. Március 06.
Gráinne Kealy mindössze 22 éves volt, amikor autóbalesetben teljesen szétroncsolódott az arca. Minden baj forrása az volt, hogy a műszerfalra feltett lábbal utazott.

Mint mesélte, nem volt gyakori szokása, hogy így autózzon, aznap viszont új lábbelit viselt, ezért tudta, hogy nem fogja összepiszkolni barátja autóját, ha felteszi a lábát a műszerfalra. Nagyon rossz vége lett, hogy így tett!

Barátja kocsija megcsúszott a jeges úton és egy falnak csapódott, a kinyílt légzsák miatt pedig nagy erővel a lány arcába csapódott behajlított térde. Az ütés következtében szinte az összes arccsontja eltört.

A szörnyű baleset 2006 decemberében történt, mikor Gráinne és barátja karácsonyi bevásárlásra indult, ami nagyon nem úgy végződött, ahogy a pár tervezte. 

„Amellett, hogy közel minden arccsontom összetört, két fogamat is elveszítettem, Az orvosok azonnal a műtőbe toltak és megpróbálták helyrehozni az arcomat. Az operáció jól sikerült, pár hónappal később azonban kiderült, hogy a homlokcsontomat húsevő baktérium támadta meg. Az orvosoknak nem maradt más választása, mint a homlokcsont eltávolítása” – idézte fel a lány, aki 2 éven át élt így.

„Nagyon nehéz időszak volt, de talán segített, hogy nem egyik napról a másikra alakult így, hanem volt időm felkészülni a beavatkozásra. Ennek ellenére nem akartam emberek közé menni, nehezen fogadtam el a történteket. Amikor mégis kimozdultam otthonról, mindenki megbámult, ezért sapkákat vásároltam, amikkel eltakarhattam a homlokomat” – mondta Gráinne, aki attól is félt, hogy véletlenül beüti a homlokát.

2009-ben végre sor kerülhetett a helyreállító műtétjére, melynek során kerámiából készült implantátummal pótolták a hiányzó homlokcsontot. Mielőtt beültették volna neki ezt a csonthelyettesítőt, a hasából vett zsírszövettel borították be a homlokát. Mint mondta, balesete rengeteg komblikációval járt, ezért azt szeretné, ha az ő példájából tanulva mindenki leszokna arról, hogy a műszerfalra feltett lábbal utazzon az autóban. Valószínűleg ő sem járt volna ennyire rosszul, ha aznap máshogy helyezi magát kényelembe az ülésen…

Forrás: Via, Fotó: YouTube videó pillanatkép

Exit mobile version