Hatfogásos menü a metróban, ebéd a vulkán tetején – 10 különleges étterem a nagyvilágból

S. Z. | 2024. Január 24.
Ezek a vendéglátóhelyek nemcsak az ételekkel, hanem az egyedi hangulatukkal is lenyűgözik a vendégeket.

Egy jó étterembe elmenni mindig élményt jelent, és bár elsősorban a kulináris élvezetek számítanak, a kiszolgálás, a hangulat és a helyszín is nagyban meghatározza, hogyan érezzük magunkat.

A világ tele van olyan különleges éttermekkel, amelyek lélegzetelállító helyszínen vagy furcsa körülmények között működnek. A Fodor’s Travel gyűjtése nyomán íme néhány érdekes és furcsa vendéglátóhely a jeges vendéglőtől a víz alatt működő étteremig.

supperclub.tube étterem, London

supperclub.tube, London. Bár a tömegközlekedési eszközökön gyakran tilos enni, a londoni Victoria metróvonal egy 1967-es kiszuperált kocsija hetente háromszor az egyik legexkluzívabb étteremmé válik. Az üléseket és a többi berendezést eredeti állapotában hagyták, de a szendvicsek helyett hatfogásos, latin-amerikai menüt kínálnak a gasztronómiai utazáson (Fotó: Facebook/supperclub.tube)

Chillout Ice Lounge étterem, Dubaj.

Chillout Ice Lounge, Dubaj. Az Egyesült Arab Emírségekben van néhány extravagáns létesítmény, így nem is olyan meglepő a 2500 négyzetméteres, teljesen jégből készült étterem, amelyben -21 fok az átlaghőmérséklet. A vendégeket belépéskor forró csokival kínálják, és mivel kint tikkasztóan meleg van, kabátot, kesztyűt, zoknit és csizmát adnak nekik (Fotó: Facebook/Chillout Ice Lounge)

SEA víz alatti étterem, Maldív-szigetek.

SEA, Maldív-szigetek. Ha imádod a tengert, akkor keresd fel a Kihavah-szigeten található, hatszögletű SEA víz alatti éttermet. Olyan finomságokat szolgálnak fel, mint a homár és az osztriga, miközben a vendégek a korallzátony élővilágában gyönyörködhetnek, ráadásul itt található a világ első víz alatti borospincéje is (Fotó: Anantara)

Treepod Dining étterem, Thaiföld.

Treepod Dining, Thaiföld. A Koh Kood szigetén található Soneva Kiri luxusüdülőhelyen négyszemélyes bambusz madárfészkekben ülhetnek a vendégek a thaiföldi esőerdő fölött, és élvezhetik a kilátást. Az ázsiai finomságokat kötélpályán, akrobatikus ügyességgel szolgálja fel a pincér (Fotó: Soneva)

Grotta Palazzese étterem, Olaszország.

Grotta Palazzese, Olaszország. A Polignano halászfaluban található természetes mészkőbarlangban már az 1700-as években tartottak rendezvényeket a nemesek számára. Ma étteremként működik a hely, ahol újraértelmezett pugliai ételeket kínálnak, frissen fogott hallal és tenger gyümölcseivel, a ráadás pedig a csodálatos kilátás az Adriai-tengerre (Fotó: Grotta Palazzese

Labassin vízesés étterem, Fülöp-szigetek.

Labassin vízesés étterem, Fülöp-szigetek. Az éttermek gyakran lenyűgöző természeti látványosságok közelében működnek, de ez a hely konkrétan benne van egy mesterséges vízesésben. A legjobb, ha papucsban és fürdőruhában érkeznek a vendégek, mert miközben halat, rizst, barbecue csirkét és banánt falatoznak, bokáig vízben van a lábuk (Fotó: Facebook/Villa Escudero)

El Diablo étterem, Spanyolország

El Diablo, Spanyolország. Lanzarote szigetének különleges vendéglátóhelye a Timanfaya vulkánnál található étterem, ahol az ételeket a tűzhányó geotermikus hője által fűtött grillen készítik el. Közvetlenül a felszín alatt a hőmérséklet elérheti a 400 Celsius-fokot is, de vacsora közben nem kell rettegni, a vulkán 1824 óta békésen pihen (Fotó: CACT Lanzarote)

Modern Toilet étterem, Tajvan.

Modern Toilet, Tajvan. Hogy mennyire modern, az kérdéses, de az tény, hogy tele van vécével az étterem. A vendégek vécéken ülnek, az ételeket vécécsészében szolgálják fel, csokifagyi alakját pedig biztos el tudod képzelni. Már csak azt szeretnénk tudni, hogy van-e az étteremben mellékhelyiség… (Fotó: Wikipedia)

The Rock étterem, Tanzánia.

The Rock, Tanzánia. A Zanzibáron található étterem egy olyan sziklára épült, amely az Indiai-óceán vízéből emelkedik ki. Az épület egykor halászkunyhó volt, az étlapon pedig homár, hal, tintahal szerepel afrikai és mediterrán ízvilág szerint elkészítve. Gyalog csak apálykor lehet eljutni az étterembe, dagálykor csónak szállítja a vendégeket (Fotó: The Rock)

El Avión étterem, Costa Rica.

El Avión, Costa Rica. Ha unod már a megszokott éttermeket, akkor látogasd meg a Costa Rica-i dzsungelben megbúvó C-123 Fairchild katonai teherszállító repülőgépet, amely már nem repül sehová, hanem egy többszintes étterem és bár központi elemeként szolgál. A helyről páratlan panoráma nyílik a Manuel Antonio Nemzeti Parkra és az óceánra (Fotó: Facebook/El Avion)

Exit mobile version