A világ egyik legunalmasabb városa alig két órára van Budapesttől

D. A. | 2024. Április 22.
Nem a legkedvesebb jelző unalmasnak kikiáltani egy várost, de tény, hogy sok kellemetlenségtől megkímélheti az embert, ha nem készül nagy dologra.

Nyüzsgő nagyváros, színes kultúra, lenyűgöző nevezetességek – általában azért utazunk, hogy a világ kis szegleteit, szépségeit felfedezhessük. Ugyanakkor a bakancslistás turistacélpontok mellett bőven akadnak olyan városok is, amik nem sok izgalmat rejtenek magukban. A World Bucket List most ezeket vette sorra: következzen a világ legunalmasabb városainak top10-es listája!

Ottawa, Kanada

A lista 10. helyén a kanadai Ottawa végzett, mert túl sok a kormányzati épület, cserébe viszont kevés a látnivaló. (Fotó: Depositphotos)

Mesa, Arizona

A 9. helyet az arizonai Mesa szerezte meg, mert „a meleg sivatagi éghajlat ellenére Mesából hiányzik az a magával ragadó energia, amely a régió sok más városára jellemző”. Persze aki szereti a nyugalmat, az akár jól is érezheti magát. (Fotó: Depositphotos)

Santiago, Chile

Természeti szépség ellenére a chilei Santiagoból hiányzik a többi dél-amerikai metropoliszban fellelhető élénk ritmus, ezért sorolták a 8. helyre. (Fotó: Depositphotos)

Birmingham, Anglia

Az angliai Birmingham az ipari öröksége miatt került fel a listára, valljuk be, gyárépületeket senki nem nézeget szívesen. Márpedig a város látképének meghatározó részét képezik. (Fotó: Depositphotos)

Helsinki, Finnország

Finnország fővárosa, Helsinki végzett a 6. helyen, túlontúl nyugodt és derűs légköre miatt. Úgy tűnik, ez a lista visszatérő eleme, pedig vannak, akik pont ezt a békét keresik. (Fotó: Depositphotos)

Hatfield, Anglia

Hatfield egy kisváros az angliai Hertfordshire-ben, ahol gyakorlatilag semmilyen látnivaló nincsen. Persze, szép a látkép, de nem pont az a turistahelyszín, ami kiszolgálja a kisvárosi idillre vágyó látogatók szükségleteit. (Fotó: Depositphotos)

Pisa, Olaszország

Pisa azzal nyerte el a 4. helyet, hogy valójában a tornyán kívül semmi egyebet nem tud felmutatni azért, hogy elbűvölje a látogatókat. (Fotó: Depositphotos)

Pozsony, Szlovákia

És akkor a címben szereplő közeli város, Pozsony következik – ez került a dobogó legalsó fokára. Mi a baj a szlovák fővárossal? Valójában csak az, hogy Európa egyik legkevésbé nyüzsgő fővárosának tartják, hiába a történelmi jelentősége. (Fotó: Depositphotos)

St. Petersburg, Florida

Azt gondolnád, hogy Florida és környéke igazi turistaparadicsom? Nos, St. Petersburg nem az, főleg nyugdíjasok lakják, és tipikus látnivalókkal sem tud szolgálni. (Fotó: Depositphotos)

Lubbock, Texas

A texasi Lubbock foglalja el a világ legunalmasabb városainak listáján az első helyet. Az ítélet szerint azért, mert nincs meg benne a texasi életérzés, csak egy nagy síkság az egész, ami még a látnivalókat is mellőzi. (Fotó: Getty Images/DenisTangneyJr)

Ha már utazás, ezeket nem érdemes kihagyni:

Fotók: Depositphotos

Exit mobile version