nlc.hu
Utazás

A leginkább kihagyhatatlan utazási élmények

10 turistaélmény, amit egyszer az életben át kell élni

Mutatjuk a világ legnépszerűbb turistacélpontjait a velencei karneváltól az északi fényig. Ezeket semmiképpen sem érdemes kihagynod!
Velencei karnevál

Persze, az Eiffel-torony és a Taj Mahal kihagyhatatlan látnivalók, ahogy a New York-i Szabadság-szobor is. De ezek csak dolgok, amik elé odaállsz, megnézed és (ha engedik) lefotózod, bólintasz és tovább állsz. Az utazásodat valószínűleg nem a Big Ben előtti szelfi fogja meghatározni, hanem az élmények, amiket a vakáció alatt szereztél. Legyen az akár az, hogy belekeveredtél a helyiek ünnepségébe, vagy láttál egy lenyűgöző természeti jelenséget – ezekről fogsz mesélni később.

Ilyen élményekkel pedig tele van a világ! Csak tudnod kell, hol keresd. Ebben lehet a segítségedre az alábbi toplista, amit a Google adatai alapján állítottak össze. A felmérésben összegyűjtötték a legkeresettebb utazási élményeket, mi pedig elhoztuk az eredményeket.

Az első helyen a Manhattanhenge-nek nevezett jelenség került: 1,3 millió ember keresett rá a két épület között lemenő Napra (ami évente csupán kétszer fordul elő, május 28-án és július 13-án). A második és harmadik helyre két karnevál, a velencei és a riói került 1,2 millió, illetve 700 ezer kereséssel.

A többit csekkold a galériában!

Manhattanhenge
Megnézem
Összes kép (10)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top