nlc.hu
Utazás

Top 10 kulturális főváros, amit mindenkinek látnia kell

Budapest a világ 10 legvonzóbb turistacélpontja között

Mindig büszkeséggel tölt el minket, ha fővárosunk a világ legjobbjai közé kerülhet. Most épp a kihagyhatatlan kulturális fővárosok toplistáját erősíti Budapest.
Budapest

Kétféle vakáció létezik. Amikor azért megyünk nyaralni, hogy vízparton lazíthassunk, és a napvédelmen kívül semmi más gondunk ne legyen, és amikor új kultúrákat akarunk megismerni, és egy eddig ismeretlen város minden zeg-zugát szeretnénk bejárni. Most ez utóbbi kategóriával foglalkozunk.

Készült ugyanis egy felmérés, ami a világ legszebb kultúrfővárosait vizsgálta meg, és különböző szempontok alapján összeállította, mely városokat érdemes meglátogatni, ha magunkba szívnánk a kultúrát. Jelentse ez akár azt, hogy fantasztikus éttermekben fedezhetjük fel a helyi gasztronómiát, vagy borkóstolásra mennénk, akár galériákat, múzeumokat járnánk be, az irodalom, a művészet vagy a zene érdekel, vagy klasszikus városnézés a célunk.

Ezeket a faktorokat vette figyelembe Titan Travel kutatása, melynek eredményeképpen Budapest is felkerült a kihagyhatatlan kulturális fővárosok top 10-es listájára. Kiszámították, hogy nálunk körülbelül 153,15-féle dolgot csinálhatnak a látogatók, emellett vonzóvá teszi a magyar fővárost a sok múzeum, kiállítás és borkóstolási lehetőség is.

Utóbbi kategóriában mondjuk óriási előnnyel Firenze nyert, Budapest pedig San Francisco és Granada után a negyedik helyre került. Összességében azonban Spanyolország andalúz régiójának városa, Granada vezeti a toplistát, amin európai, ázsiai és amerikai turistacélpontok egyaránt szerepelnek.

Az alábbi galériából kiderül, hányadik helyen végzett Budapest

Granada
Megnézem
Összes kép (10)

via

Ez is érdekelhet Legjobb úti célok 2024-ben Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top