nlc.hu
Utazás

Íme Katalin és Vilmos herceg legkedveltebb üdülőhelyei

Íme 8 üdülőhely, ami Vilmos herceg és Katalin hercegné toplistája élén áll

Habár a legtöbbször csak Katalin hercegné és Vilmos herceg hivatalos ügyeiről és botrányairól esik szó a médiában, érdemes szót említeni azokról a varázslatos helyszínekről is, ahová pihenni jár a hercegi pár. Neked melyik a kedvenced?

Bár munkájuknak köszönhetően Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek rengeteget kell utaznia, mindettől függetlenül, ha tehetik, a szabadidejükben is szeretnek ellátogatni egy-egy varázslatos helyre, hogy kipihenjék a kötelezettségeikkel járó fáradalmaikat. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy a hercegi pár csak ötcsillagos szállodákba és exkluzív helyszínekre jár, mindenkinek van egy jó hírünk: Katalin és Vilmos ugyanis számos, mindenki által elérhető desztinációra is letette a voksát. De vajon milyen üdülőhelyek állnak a hercegi pár toplistájának élén?

Téli álomvilág

Rajongsz a téli mesevilágokért? A walesi herceg és hercegné választásai minden kétséget kizárólag tökéletes inspirációnak bizonyulnak egy meghitt hófödte utazáshoz.

Courchevel

A franciaországi Courchevel különleges helyet foglal el a hercegi pár szívében (Fotó: Getty Images)

A franciaországi Courchevel különleges helyet foglal el a hercegi pár szívében (Fotó: Getty Images)

Azoknak, akik követik a brit királyi család életét, már egy teljesen köztudott tény, hogy a Katalin és Vilmos a síelés szerelme. Hovatovább, a hercegi pár életében még azért is nagy szerepet tölt be ez a sport, mert egy ilyen utazás során tették hivatalossá a kapcsolatukat még 2004-ben. Bár a nagy bejelentés helyszíne egy svájci síközpont volt, ennek ellenére mégsem ez lett a kedvenc desztinációjuk a téli sport űzéséhez. (Ellentétben III. Károllyal, aki annyira szerette ezt az üdülőhelyet, hogy még két ülőliftet is elneveztek róla.) Katalin és Vilmos szíve azonban inkább a francia Alpok felé húz, azon belül is Courchevel síparadicsoma felé. Courchevel olyannyira különleges helyet foglal el a pár életében, hogy 2016-ban itt vakációztak először Sarolta és György herceggel négytagú családként. 2023-ban szintúgy visszatértek ide, de ekkor már Lajos hercegnek is megmutatták a hófödte varázslatos helyszínt. A szemtanúk szerint nagyszerűen érezték magukat mindkét vakáción, nagyokat játszottak a hóban és a nagyobbak a lejtőket is kipróbálták.

Vidéki csend

A város zaja helyett inkább azokat a helyszíneket kedveled, ahol nagyokat lehet sétálni, biciklizni vagy éppen horgászni? Akkor mindenképpen keress rá a hercegi pár választásaira és biztosan te is megtalálod köztük azt a helyszínt, ami a legjobban elvarázsol! 

Scilly-szigetek

Bár sokak számára ismeretlen lehet a varázslatos Scilly-szigetek, szépsége vetekedik a Kanári-szigetekével (Fotó: Getty Images)

Bár sokak számára ismeretlen lehet a varázslatos Scilly-szigetek, szépsége vetekedik a Kanári-szigetekével (Fotó: Getty Images)

A pandémia ideje alatt Katalin és Vilmos is egy olyan helyet választott maguknak a kikapcsolódásra, amelyet lehet, hogy más esetben sosem választottak volna maguknak. Végül azonban teljesen beleszerettek a Scilly-szigetekbe és azóta már több alkalommal is visszatértek a Nagy-Britannia délnyugati részén, a Cornwall-félsziget csúcsától mintegy 45 km-re elhelyezkedő szigetcsoporthoz. A helyszín egyébként azért is kedves a walesi herceg és hercegné számára, mert Vilmos herceg 1989-ben már vakációzott itt szüleivel, Diana hercegnével és édesapjával, III. Károllyal. A hercegi pár egyébként Tresco szigetét részesíti előnyben, amely második legnagyobb terület ezen a területen. A szemtanúk szerint kikapcsolódásaik alatt mindig varázslatosan érezték magukat, sokat bicikliztek a környéken és egy mesebeli házban szálltak meg. A hat hálószobás luxuskunyhó egyik legnagyobb előnye például az, hogy varázslatos kilátás nyílik róla a Kelta-tengerre, mindezek mellett pedig egy gyönyörű kerttel is rendelkezik. A Dolphin House névre keresztelt szállás egyik nagy előnye még az lehet a royal fanoknak, hogy bárki számára kivehető – már ha elég vastag a pénztárcája. 

Rutundu tó

Ki ne szeretné, ha itt kérnék meg a kezét? (Fotó: Nina R/flickr)

Ki ne szeretné, ha itt kérnék meg a kezét? (Fotó: Nina R/flickr)

Már több, mint 10 éve annak, hogy Vilmos herceg világhírnevet szerzett a Kenyában levő kis tavacskának. A herceg ugyanis itt kérte meg Katalin kezét egy kis félreeső faházban. A hely – az eljegyzés ténye mellett –, azért is igazán különleges a minden luxushoz szokott hercegi párnak, mert ezekben a faházakban nincs se telefonjel, sem pedig áram. Ez azonban úgy tűnik, mit sem számít a royaloknak, ami nem is csoda, ugyanis a hangulatos helyszínt buja erdő és lélegzetelállító hegyek veszik körül. A környék egyik dolgozója felfedte, hogy Katalin és Vilmos rengeteget horgászott és pihent, amikor itt tartózkodtak. A hercegné a ház vendégkönyvében pedig megjegyezte, hogy a hely hangulata tökéletesen ideális a romantikázáshoz.

Imádom a meleg tüzet és a gyertyafényeket. Olyan romantikus! Remélem, hamarosan újra visszatérünk

 

– írta a könyvbe a hercegné.

Balmoral

II. Erzsébet imádta ezt a kastélyt, itt is hunyt el (Fotó: Profimedia)

II. Erzsébet imádta ezt a kastélyt, itt is hunyt el (Fotó: Profimedia)

A walesi herceg és hercegné 2021 és 2022 nyarán rengeteg időt töltött a kastélyban családjukkal. Bár a 2023-as nyárra már más terveik voltak, abban Vilmos és Katalin is egyetért, hogy Balmoral mindig egy különleges helyet fog elfoglalni a szívükben. Ez érthető is, hiszen ez a rezidencia volt II. Erzsébet kedvence. Az is az uralkodó döntése volt, hogy ebben a kastélyban hunyja majd le örök álomra a szemét. Bár biztosan beletelik még egy kis időbe, hogy a kastély újra egy örömteli hely legyen a család számára, valószínűleg Vilmos és Katalin hamar vissza fog térni a rezidenciára, ugyanis Balmoral egy igazi paradicsom a gyerekek számára. A környéken ugyanis úszni, horgászni, biciklizni és lovagolni is lehet, esténként pedig sütögetni.

Igazi luxus

Ha inkább a luxus szerelmese vagy, akkor érdemes rápillantani azokra a lenyűgöző üdülőövezetekre, amelyeket a hercegi pár is nagy előszeretettel választ a kikapcsolódásaik során!

Seychelles-szigetek

Igazi luxus kilátásban részesülnek a North Island szállásan pihenők (Fotó: Getty Images)

Igazi luxus kilátásban részesülnek a North Island szállásan pihenők (Fotó: Getty Images)

Katalin és Vilmos herceg 2011-ben vették a Seychelles-szigetek felé az irányt, a nászútjukon. Úgy tudni, ez alkalommal inkább a fényűzést választották a pihenéshez és az üdülőövezet legdrágább komplexumában tartózkodtak. Nem a hercegi pár volt az egyetlen, akik a North Island komplexumát választották az esküvőt követő pihenésük helyszínéül, 2014-ben George -és Amal Clooney is idelátogattak.

Mustique

Mustique igazán kellemes nyaralóövezet (Fotó: Getty Images)

Mustique igazán kellemes nyaralóövezet (Fotó: Getty Images)

Katalin annyira rajong a karibi Mustique szigetéért, hogy sajtó egykoriban el is nevezte „Mostique királynőjének”. Érdekesség, hogy nem Katalin volt az első tagja a brit királyi családnak, aki egyszerűen rajong ezért a helyért. Ezt a címet ugyanis korábban Margit hercegnő birtokolta. A pár számos alkalommal pihent már a szigeten, sőt, több alkalommal is itt ünnepelték György herceg születésnapját.

Maldív-szigetek

Katalin és Vilmos első gyermekük születése után is itt pihentek (Fotó: Getty Images)

Katalin és Vilmos első gyermekük születése után is itt pihentek (Fotó: Getty Images)

Három évvel a nászútjuk után Katalin és Vilmos a friss házasok második kedvelt úti célját vették irányba és végül Noonu Atollra esett a választásuk. Bár ez az utazás már azután történt, hogy Katalin életet adott első gyermekének, végül György herceg nélkül utaztak el, őt ugyanis Katalin édesanyjára bízták. A walesi herceg és hercegné igazi ötcsillagos kényeztetésben részesítették magukat a luxusszállásukon, ami teljesen érthető, hiszen biztosan volt mit kipihenniük.

Bahamák

Mindenképpen vissza szeretnének térni a szigetre és meg is tudjuk érteni őket! (Fotó: Getty Images)

Mindenképpen vissza szeretnének térni a szigetre és meg is tudjuk érteni őket! (Fotó: Getty Images)

A hercegi pár a Bahamákon is igazi kényeztetésben részesítették magukat, ahol egy háromszobás penthouse lakosztályban szálltak meg, amelynek a padlótól a mennyezetig érő ablakai lenyűgöző kilátást nyújtottak az Atlanti-óceánra és a privát strandjukra. A komplexumban dolgozó személyzet szerint a hercegi pár nagyon élvezte itt a vakációjukat, és megfogadták, hogy mindenképpen vissza fognak térni egyszer gyermekeikkel. Ebbe a helyszínbe sem Katalin az első, aki teljes mértékig beleszeretett, Diana hercegné ugyanis imádott itt tartózkodni, legfőképpen azok után, miután elvált Károlytól.

Forrás: (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top